Γιάννης Μαγκριώτης*: Η πολύπλευρη κρίση της χώρας και ο πολιτικός αμοραλισμός

0

Οι ηγεσίες των κομμάτων εύκολα καλύψαμε το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε από των συμβιβασμό της Νοβάρτις με τις Αμερικανικές αρχές την περίοδο 2012-2015.
Με δύο διχαστικές μονομερείς δηλώσεις τους έριξαν το ένα την ευθύνη στο άλλο και με την βοήθεια των ΜΜΕ έκρυψαν τις ευθύνες τους.
Η συνέχεια δυστυχώς είναι χειρότερη.
Ενώ η οικονομική και κοινωνική κρίση βαθαίνει, ο Ερντογάν δημιουργεί τετελεσμένα εις βάρος των εθνικών συμφερόντων μας, και το προσεχές μέλλον είναι αβέβαιο για την χώρα και την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, ένα τσουνάμι αποκαλύψεων μέσα από “ξεχασμένες” σκόπιμα δικογραφίες και απίστευτες συνομιλίες πολιτικών με επιχειρηματίες που βγαίνουν από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, αποδεικνύει το σαθρό υπόβαθρο πολλών θεσμών πολιτικής και κοινωνικής εκπροσώπησης στην χώρα μας.
Τα κόμματα έχουν πάρει θέση στην αρένα των αποκαλύψεων και από τις δύο πλευρές.
Το Καλοκαίρι μπορεί ο τουρισμός να ξεψυχά, όμως τα κόμματα και τα ΜΜΕ εκτός από ευχές για το μέλλον, κάνουν επίδειξη πολιτικού αμοραλισμού.
Υπαρκτά ή ανύπαρκτα ηθικά αποθέματα πολιτικών και κομμάτων ισοπεδώνονται, αποδεικνύοντας ότι, η σήψη είναι βαθιά.
Η κοινωνία ξέρει ότι, τίποτα δεν άλλαξε, απλώς εναλλάσσονται οι θύτες με τα θύματα, με μεγαλύτερη ταχύτητα από το παρελθόν.
Υπάρχουν κόμματα και πρόσωπα μέσα σε όλα τα κόμματα, να αρνηθούν τον συνεχιζόμενο κατήφορο, για να αποκαλυφθεί η ουσία των σκανδάλων, να πληρώσουν όσοι αποδειχθούν ένοχοι και να υπάρξει η θεσμική θωράκιση και εξυγίανση των κομμάτων, για να ασχοληθούν όλοι με την αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης;

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 157 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.