Παραίτηση με αιχμές για κομματικοποίηση από τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου

0

Την παραίτηση του υπέβαλλε από το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου, κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου, ο Γιάννης Αντωνιάδης, καταγγέλλοντας, όπως αναφέρει ότι «Το τελευταίο όμως διάστημα κατάλαβα ότι γίνεται συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια από την παράταξη που πλειοψήφησε στις τελευταίες εκλογές της Ένωσης, αυτή η σύγκλιση όλων των απόψεων, που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, να σταματήσει. Στόχος είναι να εκδίδονται ανακοινώσεις, δελτία τύπου και εισηγήσεις που έρχονται έτοιμες, γραμμένες σε κομματικά γραφεία, γεγονός που έχει οδηγήσει την Ένωσή μας να μη λειτουργεί πια ως ανεξάρτητο όργανο και να έχει απολέσει το σκοπό της, ο οποίος είναι να υπηρετεί το γονεϊκό κίνημα. Θεσμικές και καταστατικές ανατροπές και αλλοιώσεις, ακόμα και κάτω από την επίφαση της νομιμότητας, δεν μπορούν πλέον να γίνουν».
Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Αντωνιάδης είναι δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου, εκλεγμένος με τον συνδυασμό «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023», με επικεφαλής τον Μάνο Κρανίδη

Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης του Γιάννη Αντωνιάδη

«ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Με την παρούσα δηλώνω ότι παραιτούμαι από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου και κατ’ επέκταση και από τη θέση του Αντιπροέδρου.
Ασχολούμαι 10 χρόνια με το γονεϊκό κίνημα στο Χαλάνδρι και τα τελευταία 3 χρόνια ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης. Η συμμετοχή μου είχε γνώμονα πάντα την αναβάθμιση του θεσμού των συλλόγων γονέων και τη συνεχή διεκδίκηση λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια σχολεία. Είναι δεδομένο ότι ο καθένας μας έχει πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα, όμως ουδέποτε προέταξα αυτή την ταυτότητα. Αντιθέτως, είναι γνωστό σε όλους ότι προσπάθησα πάντα να βρίσκουμε μεταξύ μας τις κοινές συνισταμένες, χωρίς κομματικές αναφορές ή ιδεολογικές αγκυλώσεις.
Το τελευταίο όμως διάστημα κατάλαβα ότι γίνεται συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια από την παράταξη που πλειοψήφησε στις τελευταίες εκλογές της Ένωσης, αυτή η σύγκλιση όλων των απόψεων, που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, να σταματήσει. Στόχος είναι να εκδίδονται ανακοινώσεις, δελτία τύπου και εισηγήσεις που έρχονται έτοιμες, γραμμένες σε κομματικά γραφεία, γεγονός που έχει οδηγήσει την Ένωσή μας να μη λειτουργεί πια ως ανεξάρτητο όργανο και να έχει απολέσει το σκοπό της, ο οποίος είναι να υπηρετεί το γονεϊκό κίνημα. Θεσμικές και καταστατικές ανατροπές και αλλοιώσεις, ακόμα και κάτω από την επίφαση της νομιμότητας, δεν μπορούν πλέον να γίνουν
ανεκτές από μέρους μου. Είναι θέμα αρχής, καθώς και σεβασμού στις θέσεις που υπηρέτησα όλα αυτά τα χρόνια.
Εύχομαι σε όλους σας καλή συνέχεια και ανεξαρτήτως της παραίτησής μου, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την πρακτική επίλυση των προβλημάτων των σχολείων μας.

Χαλάνδρι, 29 Ιουνίου 2020
Με εκτίμηση
Ιωάννης Αντωνιάδης
»

Share.

Comments are closed.