Categories: Πολιτική

Βόμβα Καλογρίτσα κατά Παππά: Δόθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016

Νέες αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του Νίκου Παππά, την περίοδο που ήταν παντοδύναμος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και alter ego του Αλέξη Τσίπρα. Το καταπληκτικό είναι ότι αυτή τη φορά τις αποκαλύψεις δεν τις κάνει κάποιος πολιτικός αντίπαλος αλλά ο λεγόμενος «κόκκινος εργολάβος», ο Χρήστος Καλογρίτσας.
Σε μια αγωγή-μνημείο για τα όσα συνέβαιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκδικάστηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών (αρ. Πιν. ΡΜ1/18), αλλά και προφορικά διά των δικηγόρων του ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House“» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρυ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016!
Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα της Κυριακής, η αποκάλυψη έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων, όπου συζητήθηκε η αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα. Η αλλοδαπή εταιρεία είναι ο επιχειρηματικός κολοσσός CCC της λιβανέζικης οικογένειας Χούρυ, με έδρα το Μαρούσι.
Η εταιρεία (CCC) έχει προσφύγει κατά του Χρ. Καλογρίτσα απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Επ΄ ακροατηρίω η η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House». Όταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι Καλογρίτσα ποιο είναι το περίφημο «White House» η απάντησή τους ήταν αποκαλυπτική: «Όταν λέμε “White House” εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά»!
Απ’ ότι φαίνεται ο κ. Καλογρίτσας, που όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να τον κάνουν «κόκκινο καναλάρχη» και τελικά τον κατέστρεψαν, φαίνεται ότι σιγά-σιγά αρχίζει να «δαγκώνει» αποκαλύπτοντας άγνωστα κεφάλαια της «συριζαϊκής διαπλοκής». Της προσπάθειας δηλαδή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα ελεγχόμενο Ι.Χ. σύστημα στα ΜΜΕ που θα διαιώνιζε την εξουσία τους. Τουλάχιστον έτσι νόμιζαν.
Οι σημερινές αποκαλύψεις φανερώνουν ότι για όλα, οι οδηγίες προέρχονταν από το «White House».σχεδιασμοί να γίνει «καναλάρχης», αλλά και επιχειρηματικές συμφωνίες που θα του προσέφεραν την αναγκαία χρηματοδότηση – γιατί ο ίδιος δεν φαινόταν και πολύ «ανθηρός». Και ποιο ήταν αυτό το πολυπράγμον «White House»; Το Μέγαρο Μαξίμου και ο Νίκος Παππάς
Υπενθυμίζουμε ότι το τρέχον έτος 2020, η εταιρεία Τοξότης δήλωσε πτώχευση λόγω προβλημάτων ρευστότητας.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Να στηριχτεί η εκπαίδευση στο Καστελλόριζο και στις «ανάλογες»  περιοχές

Το Καστελλόριζο και όλες οι περιοχές, που βρίσκονται σε δύσκολη «διασύνδεση» με τα αστικά κέντρα…

17 ώρες ago

Politico: Tο κλίμα πόλωσης στη Σλοβακία οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Φίτσο

Το αμερικανικό περιοδικό Politico με ανάλυσή του επιχειρεί να αναδείξει τα αίτια που οδήγησαν στην…

17 ώρες ago

Στον Mr Survivor, Ατζούν Ιλίτζαλι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το 45% του ΣΚΑΪ;

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Τούρκο επιχειρηματία της showbiz, Ατζούν Ιλίτζαλι (Acun Ilıcalı), για…

17 ώρες ago

Super League: Tο πρωτάθλημα το πάρει ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ; Όλα τα σενάρια – Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας – Τι ισχύει για την 3η και την 4η θέση

Ο τίτλος του πρωταθλητή στο φετινό πρωτάθλημα της  Super League θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική…

23 ώρες ago

Ολυμπιακός: Πώς θα διατεθούν τα εισιτήρια για τον τελικό του Conference League με την Φιορεντίνα

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο προμήθειας εισιτηρίων για τον τελικό του Conference League…

1 ημέρα ago

Έτοιμη η γέφυρα του Ευήνου στο Ευηνοχώρι

Ολοκληρώθηκε η νέα γέφυρα στον Ευήνο ποταμό που επανασυνδέει την παλιά Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Έτοιμη είναι…

2 ημέρες ago