Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π.Ε.Κ.): Παράταση τώρα για τις έγγραφες σε  ΕΠΑ.Λ.  και ΓΕ.Λ.

0

Η συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης  (ΟΛΜΕ), Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π.Ε.Κ.) με ανακοίνωσή της να παραταθεί το διάστημα εγγραφών των μαθητών για τα Επαγγελματικά Λύκεια, αλλά και για τα Γενικά Λύκεια.

Αναλυτικά ανακοίνωση της ΠΕΚ
«Επαναλαμβάνεται και φέτος το περιοριστικό χρονοδιάγραμμα για τις εγγραφές των μαθητών και το «κλείδωμα» των τμημάτων στις αρχές Ιουλίου, που δημιουργούν για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ένα ασφυκτικό πλαίσιο που θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην μείωση των τμημάτων και των επιλογών των μαθητών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ1α/75919/Δ4 17/06/2020 του ΥΠΑΙΘ, οι μαθητές ή οι κηδεμόνες τους πρέπει να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes  μέχρι 2/07/2020.
Ειδικότερα για τα ΕΠΑΛ, η εγκύκλιος ορίζει ότι τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν στα σχολεία, από 6 έως 10 Ιουλίου 2020, «κατά τις ημέρες θερινής εφημερίας των σχολικών μονάδων».
 Δεν είναι όμως μόνον τα  ασφυκτικά χρονικά  πλαίσια που  καθιστούν σχεδόν αδύνατη την ολοκλήρωση των εγγραφών.
Για πρώτη φορά φέτος συνέβη το πρωτοφανές να «χαθούν» από το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στις 28-06-2020 και 29-06-2020.
Με κλειστά τα σχολεία και με παράταση μόλις μίας ημέρας για την αναστάτωση που προκαλεί αυτό το λάθος, οι γονείς δεν θα ενημερωθούν και το Υπουργείο θα κλειδώσει τμήματα, θα εγκρίνει τομείς και ειδικότητες που θα λειτουργήσουν την επόμενη χρονιά στα ΕΠΑΛ, αγνοώντας στην πραγματικότητα τον ακριβή αριθμό των μαθητών.
Είναι απαραίτητη,  προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία των σχολείων  αλλά και προκειμένου να διασφαλιστούν οι επιλογές των μαθητών η άμεση τροποποίηση της Υ.Α., ώστε  να μην κλειδώσουν τα τμήματα στις αρχές Ιουλίου αλλά να παραμείνουν  ανοικτά μέχρι τον Σεπτέμβριο.»

Share.

Comments are closed.