23 νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος – Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν – Ανησυχία στην Καστοριά

0

23 είναι τα νέα κρούσματα και κανένας νέος θάνατος από κορονοϊό στην χώρα μας θάνατος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 23 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.432, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.
777 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1906 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 4 (44.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα
Από τα 23 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας είχαμε την εξής χωροταξική κατανομή:

  • 1 στη Ροδόπη
  • 2 στην Καστοριά
  • 1 στην Αττική
  • 8 στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης
  • 4 εισαγόμενα στον Προμαχώνα
  • 2 από την Αλβανία
  • 4 από πτήσεις και
  • 1 από την Κάρπαθο

Το κρούσμα της Καρπάθου
Σχετικά με το κρούσμα από την Κάρπαθο, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Ελληνοαμερικανό ο οποίος διεκομίσθη με ειδική κάψουλα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου της Κρήτης.

Είχε φθάσει στο νησί πριν από 10 ημέρες, μέσω πτήσης transit, καθώς οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ παραμένουν υπό απαγόρευση. Είχε υπεβλήθη σε τεστ το οποίο ήταν αρνητικό, ωστόσο πριν από μερικές ημέρες ο 74χρονος ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον ιό.

Ανησυχία για τα 17 κρούσματα σε μια βδομάδα στην Καστοριά
Δύο νέα κρούσματα
ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ στο νομό Καστοριάς.

Τα εν λόγω κρούσματα σύμφωνα με την ΕΡΤ καταγράφονται ως στενές επαφές με ήδη θετικά κρούσματα και συνεπώς δεν δημιουργούν πολύ μεγάλο πρόβλημα στην ελεγχόμενη μέχρι στιγμής διασπορά του νέου ιού SARS-CoV 2 στο νομό της Καστοριάς. Και τα δύο παρουσιάζουν καλή κλινική εικόνα και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Όμως ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από τις 24 Ιουνίου 2020 ανέρχεται συνολικά στα 17 από τα οποία τα 16 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς και το ένα κάτοικος Κοζάνης που δραστηριοποιείται και στην Καστοριά. Από αυτά τα 4 κρούσματα νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, εκ των οποίων τα 2 παρουσιάζουν ήπια προς μέτρια λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος χωρίς να χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης ενώ τα άλλα 2 είναι ελεύθερα συμπτωμάτων και νοσηλεύονται στο πλαίσιο παρακολούθησής τους.

Share.

Comments are closed.