Φώφη Γεννηματά: Εμείς θα αποτελέσουμε το προοδευτικό ανάχωμα

0

Το Κίνημα Αλλαγής απευθύνει προσκλητήριο για οποιονδήποτε αισθάνεται προοδευτικός τώρα, διεκδικώντας την ανάδειξή του μόνου εκφραστή της προόδου στην χώρα, από τη στιγμή που αποκαλύπτονται τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία είναι πολύ μακριά από τις αρχές τις Αριστεράς από τη μια μεριά και από την άλλη η κυβέρνηση της ΝΔ να πορεύεται σε άκρως συντηρητική οδό.
Μιλώντας χθες στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, επιτέθηκε τόσο στην σημερινή όσο και στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Αφορμή για την επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα με τον ίδιο να αρνείται ακόμα και τώρα την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, αλλά και στην οικονομία, όπου η πανδημία, αλλά όχι μόνο αυτή, συμβάλει στην επικείμενη ύφεση με πολλαπλές επιπτώσεις.
Σκληρή, όμως, ήταν η κριτική της και προς τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αποκαλύψεις για το παρακράτος, το «μαγαζί» και τα «παραμάγαζα» που κατά την ίδια έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη βαθιά δεξιά. «Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την προοδευτική παράταξη, τις αρχές και τις αξίες της, δεν χωρούν στη Δημοκρατία, είναι θύλακες παρακράτους», είπε, αποκρούοντας μετά βδεληγμίας και την όποια προσπάθεια σύγκρισης με το βρώμικο ‘89΄. Τόνισε, μάλιστα, ότι γίνεται μια προσπάθεια συμψηφισμού μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, δεδομένου ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ο κ.Τσίπρας προσπάθησε –όπως είπε- να απαλλάξει την κυβέρνηση Καραμανλή από τις ευθύνες για τον εκτροχιασμό της οικονομίας, αλλά και σήμερα ο κ.Μητσοτάκης πασχίζει να αφήσει έξω από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών τον κ.Τσίπρα.
Η κ. Γεννηματά προειδοποίησε πάντως ότι δεν θα το επιτρέψει. «Κάνει λάθος η ΝΔ αν θεωρεί ότι θα μείνει ανενόχλητη να προωθεί τη συντηρητική της ατζέντα, σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης, των αδύναμων», είπε, τονίζοντας ότι χρέος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης είναι «να αποτελέσουμε εμείς το προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στην πολιτική της Δεξιάς».

Σε αυτό το πλαίσιο, προανήγγειλε νέες πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής, ενώ κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες σε συστράτευση. «Υπάρχουν δύο δρόμοι, ο νέο-συντηρητικός της «επιστροφής στην κανονικότητα» και ο δρόμος της Νέας Αλλαγής», είπε, επιμένοντας στην αυτονομία του Κινήματος Αλλαγής.
«Επόμενο βήμα για μας να εκφράσουμε ένα ολοκληρωμένο, εναλλακτικό, προοδευτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα της Ελλάδας και των Ελλήνων. Διαμορφώνοντας μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες το κοινωνικό συμβόλαιο της νέας Αλλαγής», είπε η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «απλώνουμε το χέρι σε όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, σοσιαλιστές, δημοκράτες, προοδευτικούς κεντρώους, ριζοσπάστες της ανανεωτικής αριστεράς, προοδευτικούς πολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς». Η ίδια, εξάλλου, κατέληξε, λέγοντας ότι «αυτός είναι ο δρόμος της αναγέννησης της προοδευτικής παράταξης και είναι μονόδρομος», δίνοντας έτσι και το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα της στο εξής.

Share.

Comments are closed.