Επίσκεψη της Ένωσης Δήμαρχων Αττικής στον Υπουργό Δικαιοσύνης

0

Επιτάχυνση ελέγχων και απονομής Δικαιοσύνης, επαναφορά του προληπτικού ελέγχου στους ΟΤΑ, τιμωρία όσων συκοφαντούν και δυσφημούν δημάρχους, οι οποίοι δικαιώνονται δικαστικά, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της Ένωσης Δημάρχων Αττικής (ΕΝ.Δ.Α.) με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα.
Κατά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία της ΕΝ.Δ.Α παρέδωσε σχετικό υπόμνημα με τις θεσμικές της προτάσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Προτάσεις, οι οποίες όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης, πρώην Δήμαρχος Πεύκης κ. Παύλος Καμάρας «αποσκοπούν στην αναβάθμιση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην αντιμετώπιση  αδυναμιών του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου καθώς και στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα προσελκύσει ότι καλύτερο από ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει στις τοπικές κοινωνίες».
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης με τους συνεργάτες του άκουσαν με προσοχή την αιτιολογία γιατί πρέπει να υιοθετηθούν οι προτάσεις της ΕΝ.Δ.Α, όπως τις ανέπτυξε ο έγκριτος νομικός, πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης.
Ο κ. Κ. Τσιάρας επιφυλάχθηκε να απαντήσει ενώ δήλωσε ότι «με τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις οι ρυθμοί απονομής της Δικαιοσύνης πρόκειται να επιταχυνθούν σημαντικά». Κοινή, πάντως, διαπίστωση ήταν ότι ιδιαίτερα για τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης που έχουν μεγάλη έκθεση στη δημοσιότητα οιεσδήποτε καθυστερήσεις είτε στους ελέγχους, είτε στις πειθαρχικές διαδικασίες έχουν βαρύτερες επιπτώσεις.
Στην αντιπροσωπεία της ΕΝ.Δ.Α. μετείχαν επίσης ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και νυν Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Μπάμπαλος και η πρώην Δήμαρχος Εκάλης κα Βασιλική Σπηλιωτοπούλου.

Share.

Comments are closed.