Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοροϊδεύει 71.000 συνταξιούχους με τη φορολόγηση των αναδρομικών

0

Με ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) εκφράζει την αγανάκτησή του γιατί ούτε και τώρα δεν λύθηκε το πρόβλημα των 71.000 συνταξιούχων για αναδρομικά που έλαβαν με τέσσερα και πέντε έτη καθυστέρηση και τώρα πρέπει να πληρώσουν και φόρο τον οποίο δεν οφείλουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «δείχνει τα δόντια της». Επιτίθεται σε 71.000 συνταξιούχους, ζητώντας χιλιάδες ευρώ για παραγεγραμμένα έτη.
Το υπουργείο Οικονομικών νομοθέτησε και δεν έλυσε το πρόβλημα για 71.000 συνταξιούχους και την άδικη φορολόγηση των αναδρομικών που έλαβαν από τις συντάξεις τους. Στο νόμο για τις μικροπιστώσεις, που μόλις χθες ψηφίστηκε στη Βουλή, δεν ενσωματώθηκαν οι απαραίτητες αλλαγές έτσι ώστε να φύγει ένα άδικο χρέος από τις πλάτες χιλιάδων συνταξιούχων.
Εκτός αν ευθύνονται οι συνταξιούχοι που έλαβαν τα αναδρομικά τους με τέσσερα και πέντε έτη καθυστέρηση και τώρα πρέπει να πληρώσουν και φόρο γι’ αυτό! Το πρόβλημα παραμένει και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε απόγνωση…
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, ενημερώθηκαν έγκαιρα από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) για το γεγονός ότι φορολογήθηκαν οι συνταξιούχοι για τα αναδρομικά που έλαβαν. Το ΕΝΔΙΣΥ κλήθηκε και παρέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όλα εκείνα τα επιχειρήματα που αναδεικνύουν την κατάφορη αδικία. Ο πρόεδρος του Δικτύου, Νίκος Χατζόπουλος, ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών να τροποποιήσει το σχετικό άρθρο στα εξής σημεία:

  • Να απαλειφθεί το 20% των προστίμων και των προσαυξήσεων.
  • Να απαλειφθούν πλήρως οι απαιτήσεις για τα έτη 2010, 2011 και 2012 που αφορούν ποσά τα οποία εκ του νόμου έχουν παραγραφεί.
  • Να αποδοθούν ή να συμψηφιστούν (με ρύθμιση) ποσά που έχουν καταβληθεί από συνταξιούχους, οι οποίοι πριν από την ψήφιση του νόμου, προέβησαν σε εξόφληση μέρους ή του συνόλου της οφειλής τους προς την Εφορία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι με τις θέσεις του ΕΝΔΙΣΥ συμφώνησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ζήτησαν να πραγματοποιηθούν οι σχετικές αλλαγές. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Οικονομικών όμως, συνέχισαν τον εμπαιγμό. Ακόμα και βουλευτής της ΝΔ τοποθετήθηκε υπέρ της παραγραφής των ετών.
Το ΕΝΔΙΣΥ ενημερώνει τους χιλιάδες συνταξιούχους ότι θα σταθεί στο πλάι τους για να συνεχίσει τον αγώνα, μέχρι την τελική δικαίωση.
Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις του ΕΝΔΙΣΥ που θα κωδικοποιούν με ακρίβεια τον τρόπο της αντίδρασης των θιγόμενων απέναντι στην κατάφωρη αδικία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Αγώνας μέχρι τέλους για την τελική δικαίωση
»

Παρόμοια:

Share.

Comments are closed.