ΣτΕ: Νόμιμη η απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

0

Σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Συμβούλιου της Επικρατείας (ΣτΕ), απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης της πρώην πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου και των τέως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω επιτροπής.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, κατά πλειοψηφία, απέρριψε τις αιτήσεις της κυρίας Θάνου και των άλλων, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθούν τόσο οι αποφάσεις με τις οποίες απομακρύνθηκαν από τις θέσεις που κατείχαν, όσο και αυτές με τις οποίες τοποθετήθηκαν νέα πρόσωπα στις θέσεις τους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Υπενθυμίζεται, ότι στο ΣτΕ έχουν προσφύγει εκτός από την η κυρία Θάνου, η τέως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Άννα Νάκου και δυο μέλη της, ο Νικόλαος Ζευγώλης και ο Ιωάννης Παύλοβιτς, ενώ παρεμβάσεις είχαν πραγματοποιήσει από διαφορετικές σκοπιές, μεταξύ των άλλων, ο Ιωάννης Λιανός, η Καλλιόπη Μπενετάτου, η Μαρία-Ιωάννα Ράντου και η Μαρία Ιωαννίδου.
Στις αιτήσεις ακύρωσης υποστήριζαν ότι όλο το πλέγμα των αποφάσεων αντικατάστασης των μελών του Δ.Σ. της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ήταν αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, αλλά και ότι ήταν φωτογραφικές οι πράξεις διορισμού της νέας διοίκησης. Επίσης, υποστήριζαν ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις «είναι παράνομες, στερούμενες νομίμου ερείσματος και πάσχουν από πλημμελή και μη νόμιμη αιτιολογία». Τα κείμενα των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ

Παρόμοια

  1. Έχασε και τη δεύτερη δίκη στο ΣτΕ η Βασιλική Θάνου – Εκπίπτει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
  2. Βασιλική Θάνου: Θα παραμείνω στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
  3. Αίτηση αναστολής και ακύρωσης κατέθεσαν στο ΣτΕ η Βασιλική Θάνου και η Άννα Νάκου
  4. Τέρμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η Βασιλική Θάνου
  5. «Ξηλώνουν» την Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Share.

Comments are closed.