Παναγιώτης Βάσιος: Να λειτουργήσουν κανονικά φέτος τα καλοκαιρινά Camp του Δήμου Χαλανδρίου

0

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης»,  Παναγιώτης Βάσιος, ζητά από το Δήμο να λειτουργήσουν κανονικά τα καλοκαιρινά τμήματα (Camp) του Δήμου, όπως λειτουργούσαν και τα προηγούμενα χρόνια, φυσικά ακολουθώντας όλους τους κανόνες υγιεινής που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.
Μάλιστα ο κ. Βάσιος συγχαίρει άλλους δημάρχους που εξακολοθυθούν να υλοποιούν αυτά τα προγράμματα: «Οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο καθώς και να παραδειγματιστούμε από τους Δημάρχους που με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες αλλά και στην κοινωνία γενικότερα συνεχίζουν και φέτος τα καλοκαιρινά Camp  όπως παράδειγμα και ο γειτονικός μας Δήμος Βριλησσίων», αναφέρει χαρακτηριστικά

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βάσιου
«Η πρότασή μας  προς τον Δήμαρχο Χαλανδρίου για τα καλοκαιριά
Camp
Να λειτουργήσουν κανονικά φέτος τα καλοκαιρινά Camp του Δήμου Χαλανδρίου, για τους μικρούς κατοίκους της πόλης μας, με προγράμματα αθλητισμού και δημιουργικής απασχόλησης σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας  που ορίζει το γενικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,  για αθλητικά δρώμενα, σε σχέση με τον COVID-19.
(https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports)

Η επιστροφή στην κανονικότητα επιβάλλει την εφαρμογή μιας νέας συμπεριφοράς και την υιοθέτηση μιας νέας κουλτούρας, που έχει να κάνει με την ασφάλεια τη δική μας αλλά και των γύρω μας. Αυτή συνοδεύεται από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία δημιουργήθηκαν από τους ειδικούς και τα οποία επηρεάζουν τις συνήθεις λειτουργίες.
Οι οργανώσεις προάσπισης και προαγωγής της υγείας, με πρώτο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ειδικά για τον πληθυσμό των παιδιών και των εφήβων υιοθετούν απόλυτα τις οδηγίες που αφορούν στον γενικό πληθυσμό και επιδιώκουν την εστίασή τους στις ιδιαίτερες ανάγκες και αναπτυξιακές προκλήσεις του παιδιατρικού πληθυσμού.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι σ’ αυτή τη φάση που η  κοινωνία και η οικονομία  επιστρέφουν στους κανονικούς τους ρυθμούς ο Δήμος Χαλανδρίου οφείλει να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης (Camp).
Τα καλοκαιρινά προγράμματα απασχόλησης των παιδιών, αποτελούν σημαντική βοήθεια προς τους εργαζόμενους γονείς που στερούνται άλλων διεξόδων για τη φύλαξη των παιδιών τους κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων.
Οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο καθώς και να παραδειγματιστούμε από τους Δημάρχους που με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες αλλά και στην κοινωνία γενικότερα συνεχίζουν και φέτος τα καλοκαιρινά Camp  όπως παράδειγμα και ο γειτονικός μας Δήμος Βριλησσίων.
Η υγεία και η ασφάλεια για όλους – τα παιδιά, τους εργαζόμενους και τους γονείς- αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και δεν μπορεί να υπάρξει καμία έκπτωση στη Δημόσια υγεία, όμως η ζωή μας πρέπει να συνεχιστεί ακολουθώντας πάντοτε τις οδηγίες των ειδικών.
Παναγιώτης Βάσιος
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου
Επικεφαλής του Συνδυασμού “Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης”»

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner