Η Τουρκία… έχασε επαφή με δύο υποβρύχιά της στη Λιβύη!

0

H αραβόφωνη έκδοση του καλωδιακού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today, που έχει έδρα τη Μόσχα, φέρνει στο φως ένα άγνωστο επεισόδιο, που αποκαλύπτει η Αίγυπτος και έχει τρελάνει το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας.
Συγκεκριμένα η Τουρκία έχασε την επαφή της με τα δύο υποβρύχια, κλάσης 209, τα οποία βρίσκονταν στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, κατόπιν παρεμβολών που δέχθηκαν στα συστήματα επικοινωνίας τους.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου και η Τουρκία το απέκρυψε. Ωστόσο, στρατιωτική πηγή επισημαίνει ότι αυτό προκαλεί ζήτημα στην Τουρκία, αφού όπως επισημαίνει θεωρητικά είναι δύσκολο να υπάρξει παρεμβολή στα ηλεκτρονικά συστήματα ενός υποβρυχίου, δεδομένου ότι πλέει σε μεγάλα βάθη.
Εάν τελικά επιβεβαιωθεί, ότι όντως τα δύο τουρκικά υποβρύχια αγνοούνταν ή νέκρωσαν μέσω εξελιγμένου συστήματος παρεμβολών, αυτό σημαίνει ότι μπαίνουμε σε ένα νέο θέατρο αναβαθμισμένων επιχειρήσεων, που αναλογικά πάμφθηνης κατασκευής συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών μπορούν να αχρηστεύσουν πανάκριβα οπλικά συστήματα και να αλλάξουν υπέρμετρα την έκβαση μίας ναυτικής και όχι μόνο, επιχείρησης, αλλά και αυτό κάθε αυτό τον συσχετισμό δυνάμεων.

Share.

Comments are closed.