Categories: Διεθνή

New York Times: Η ΕΕ θα απαγορεύσει την είσοδο ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ λόγω κορονοϊού

Η ΕΕ ετοιμάζεται να βάλει… μπλόκο στους Αμερικάνους ταξιδιώτες για την Ευρώπη λόγω κορονοϊού, σύμφωνα με τους New York Times.
Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπαθούν να αναζωογονήσουν τις οικονομίες τους, αλλάπαρ’ όλα αυτά ετοιμάζονται να εμποδίσουν Αμερικανούς να εισέλθουν στην Ένωση επειδή οι ΗΠΑ απέτυχαν να ελέγξουν την πανδημία του νέου κορονοϊού, γράφει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη προσχέδια καταλόγων για ταξιδιώτες που μπορούν να γίνουν δεκτοί.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν τα περισσότερα κρούσματα και θύματα κορονοϊού στον κόσμο και καταγράφουν μια αύξηση μολύνσεων, θα βρεθούν στην ίδια κατηγορία με την Βραζιλία (στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ σε κρούσματα και θύματα) και τη Ρωσία, σύμφωνα με τους NYT. Πάντως γι’ αυτό το δημοσίευμα δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον Λευκό Οίκο.
Μια τέτοια απαγόρευση σε Αμερικανούς ταξιδιώτες θα αποτελέσει πλήγμα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγόρησε τα εκτεταμένα τεστ για την αύξηση του αριθμού κρουσμάτων. Η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους από 120.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.
Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα ότι παρατηρεί μια ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων σε πολλές αμερικανικές πολιτείες και επεσήμανε την εξάπλωση του ιού στην κοινότητα ως έναν από τους λόγους αύξησης των λοιμώξεων.
Τον Μάρτιο, όταν τα κρούσματα αυξάνονταν στην Ευρώπη, ο Τραμπ απαγόρευσε στους περισσότερους πολίτες της ΕΕ να εισέλθουν στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιδημία, εξοργίζοντας Ευρωπαίους αξιωματούχους. Τον Ιανουάριο, ο Τραμπ απαγόρευσε την είσοδο στις ΗΠΑ οποιουδήποτε αλλοδαπού είχε επισκεφθεί σε κοντινό χρονικό διάστημα την Κίνα, όπου η επιδημία άρχισε στα τέλη του περασμένου έτους.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον τόνισε ότι ο κατάλογος των χωρών που επιτρέπουν την είσοδο σε επισκέπτες θα βασίζεται σε τρία κριτήρια:

  1. οι χώρες θα πρέπει να έχουν θέσει την Covid-19 υπό τον ίδιο τουλάχιστον έλεγχο με τον μέσο όρο της ΕΕ,
  2. να εφαρμόζουν μέτρα περιορισμού κατά τη διάρκεια των ταξιδιών και
  3. να είναι επίσης πρόθυμες να δεχθούν επισκέπτες της ΕΕ.
  • Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο της δημοσιογράφου Matina Stevis-Gridneff, της αμερικάνικης εφημερίδας NewYorkTimes με θέμα «E.U. May Bar American Travelers as It Reopens Borders, Citing Failures on Virus» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Σοφία Πουλοπούλου*: Το Σύστημα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δε θα βελτιωθεί με Νομοθετήματα Bypass

Για τον προϋπολογισμό του έτους 2025 μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος…

1 ώρα ago

«Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» – Κ. Βαφειάδης: Η νέα φοροεπιδρομή Χρηστάκη-Πισιμίση δείχνει ανικανότητα της διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου

Η δημοτική παράταξη μείζονος μειοψηφίας «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» με επικεφαλής των Κωνσταντίνο Βαφειάδη, σε ανακοίνωση…

2 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Κορυφώνονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου στις 21&22/12

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τα Χριστούγεννα, ο  Δήμος Αγίας Παρασκευής διοργανώνει Red weekend στην οδό Αγίου…

3 ώρες ago

O Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου επισκέφτηκε το εργαστήρι «Παναγίας Ελεούσας» [Βίντεο]

Ευχές για τις γιορτινές ημέρες, καθώς και γλυκά, αντάλλαξε με τα παιδιά και το προσωπικό…

3 ώρες ago

Νίκος Τσούλιας*: Ανίκανη η Ν.Δ. για να εφαρμόσει το Εθνικό Απολυτήριο

Καταθέτω μια παρέμβασή μου  για το Εθνικό Απολυτήριο (Ε.Α.) ως αποτέλεσμα της εμπειρίας, που απέκτησα…

6 ώρες ago

Νίκος Ανδρουλάκης από Βρυξέλλες: Να αποτραπεί το σενάριο για «τουρκοσυριακό σύμφωνο»

 Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μετείχε το πρωί στις εργασίες της προσυνόδου…

7 ώρες ago