Παύλος Γερουλάνος: Ο Μητσοτάκης εδραιώνεται ως η μοναδική φωνή- Το ΚΙΝΑΛ αδυνατεί να δείξει άλλη κατεύθυνση

0

Ανήσυχος και προβληματισμένος για την αδυναμία του χώρου στον οποίο κινείται το ΚΙΝΑΛ να διατυπώσει αντιπολιτευτικό λόγο, δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος, που ταυτόχρονα εκτιμά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδραιώνεται ως την μόνη επιλογή στο Κέντρο.  
 «Αυτή τη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης εδραιώνεται σιγά-σιγά ως ο άνθρωπος ο οποίος είναι η μόνη μας επιλογή και εμείς δεν έχουμε δώσει ένα όραμα για την χώρα που να είναι διαφορετικό από αυτό που δίνει σήμερα η νεοφιλελεύθερη παράταξη», είπε ο κ. Γερουλάνος μιλώντας στον 9,84.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», είπε ότι για την αναγέννηση του χώρου που εκπροσωπεί, δεν χρειάζεται «όπως θεωρείται, να τα βρουν ο Τσίπρας κι η Γεννηματά».
«Το πρόβλημα που βλέπουμε πάντα στην ελληνική πολιτική ζωή είναι ότι άν τα βρει ο Τσίπρας με την Γεννηματά, αποκτούν κοινή πορεία», είπε ακριβώς, σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΑΛ για συμπόρευση απέναντι στη ΝΔ.

Λείπει το όραμα για την κοινωνία
«Για να βρεις πρέπει να μιλήσεις πολιτικά», είπε ο κ. Γερουλάνος και πρόσθεσε: «Για να δημιουργήσεις ένα κίνημα πλειοψηφικό μέσα στην κοινωνία θα πρέπει να δώσεις το δικό σου όραμα για το πού θες η κοινωνία να πάει. Όταν δεν το έχει αποτυπώσει αυτό ούτε η μια μεριά ούτε η άλλη, η διάθεση για κοινή πορεία μπορεί να είναι κάτι ωραίο, αλλά δεν είναι εφικτό».

Για διευκρινίσει την άποψή του έφερε δυο παραδείγματα για τον πολιτικό διάλογο που εννοεί. «Ποιο είναι το δια ταύτα στην Ευρώπη που θέλουμε», είπε στο πρώτο. «Δηλαδή θα συνεχίσουμε να είμαστε μέλη μιας Ευρώπης που για 10 χρόνια συζητάει να φύγει η Ελλάδα λόγω των ελλειμμάτων της, αλλά ούτε μια μέρα δεν συζητάει για την Πολωνία και την Ουγγαρία που καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία του τύπου και την ανεξαρτησία δικαιοσύνης;».  
Ως δεύτερο παράδειγμα ο κ. Γερουλάνος ανέφερε τις τράπεζες. «Θα πούμε επιτέλους ότι οι τράπεζες τις οποίες έχει χρηματοδοτήσει ο Έλληνας πολίτης και ο Ευρωπαίος, πρέπει να γίνουν εργαλείο ανάπτυξης, ή θα πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι με τις τράπεζες να δίνουν χρήματα εκεί που υπάρχουν χρήματα; Γιατί για να πάρει κάποιος ένα δάνειο ακόμα και για να αξιοποιήσει τα προγράμματα της Ε.Ε θέλει τόσες εγγυήσεις που ο μόνος τελικά που παίρνει, είναι αυτός που έχει χρήματα».

Share.

Comments are closed.