Προανακριτική: Στον εισαγγελέα η κατάθεση Παππά, με το ερώτημα της ψευδορκίας, μετά το ηχητικό Μιωνή

0

Στον αρμόδιο εισαγγελέα αποφάσισε να στείλει τα πρακτικά από την αρχική κατάθεση του Νίκου Παππά στην προανακριτική επιτροπή, αλλά και το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε σήμερα ο Σάμπυ Μιωνής, με το ερώτημα της ψευδορκίας, η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής.
Η ΝΔ πρότεινε επίσης να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά, δεδομένου ότι οι διάλογοι που κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής διαφέρουν σημαντικά από όσα είχε πει στην επιτροπή ο κ. Παππάς. Με την πρόταση της ΝΔ συντάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής.
Μάλιστα εκ μέρους της ΝΔ ο κ. Πλεύρης απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας τους πώς είναι δυνατόν να ακούν ότι το κόμμα τους ανέχεται την ατζέντα Παπαγγελοπούλου για τα λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές τους δουλειές.
«Ανέχεστε οι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα σας μαγαζί και μάλιστα να ανέχεστε την ατζέντα Παπαγγελόπουλου και για λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές σας δουλειές; Μετά από όσα ακούσαμε σήμερα στην επιτροπή μας από το ηχητικό που μας εστάλη αλλά και με όσα διαφορετικά σχετικά είχε καταθέσει ο Νίκος Παππάς, αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε ότι οι διάλογοι μεταξύ του Νίκου Παππά και του Σάμπυ Μιωνή είναι διαφορετικοί και γι΄αυτό πρέπει να στείλουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Νίκου Παππά στην Επιτροπή και τους διαλόγους που πηγάζουν από το ηχητικό. Είναι εντελώς διαφορετικοί πάντως. Εάν τώρα ο κ. Παππάς θέλει να πει ότι αυτή η φωνή δεν είναι δική του, άλλο θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης
Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Δημήτρης Μπιάγκης ανέφερε ότι είναι συγκλονιστικά τα όσα ακούγονται στο ηχητικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής. «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι. Το χρωστάμε στην αλήθεια και στη δημοκρατία, τέτοια πράγματα στη χώρα δεν πρέπει να ξαναγίνουν και αυτός είναι ο ρόλος της επιτροπής. Να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια».

Τι είχε καταθέσει στην προανακριτική ο Νίκος Παππάς
Ο κ. Παππάς όταν είχε καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή είχε ερωτηθεί από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τόσο για το θέμα του ηχητικού ντοκουμέντου όσο και για το αν είχε ζητήσει από τον Σάμπυ Μιωνή να υπάρξουν επιβαρυντικά στοιχεία για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Εγώ, λοιπόν, σας ρωτάω τώρα αν συναινείτε αν υπάρχει ηχητικό υλικό να παίξει.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ:
Προσέξτε να δείτε, δεν υπήρχε περίπτωση να πω εγώ το αντίθετο. Και αν είχα οποιαδήποτε πρόθεση να αποκρύψω τίποτα θα έλεγα μια σχετική συνάντηση να γίνει κάπου πιο σκοτεινά, κάπου που δεν θα υπάρχουν μάρτυρες ότι έγινε.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Πάρα πολύ ωραία. Άρα επιβεβαιώνετε ότι δεν έχετε κανένα πρόβλημα να παιχτεί το οποιοδήποτε υλικό και επιβεβαιώνετε ότι ποτέ δεν έχετε πει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει δική του ατζέντα με παραδικαστικό και ότι για να σταματήσει η καταδίωξη Παπασταύρου, θα έπρεπε να δοθούν στοιχεία για την κυρία Γκραμπόφσκι. Αυτά δεν τα έχετε πει ποτέ;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ:
Ποτέ.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Και δίνετε συναίνεση να παιχτεί το ηχητικό.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Απολύτως.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Εσείς, κύριε Παππά, έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενδεχομένως με ανθρώπους, είχαν δική τους ατζέντα και λειτουργούσαν ένα παραδικαστικό σύστημα για να βγάζουν λεφτά;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Σε καμία των περιπτώσεων.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Ούτε και εκτός Ελλάδος, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στην Κύπρο; Μιλήσατε με κανέναν;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Πουθενά.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Έχετε πει σε κανέναν ότι, προκειμένου «να σταματούσε η καταδίωξη του Παπασταύρου θα έπρεπε να δώσετε κάτι εναντίον της κυρίας Γκραμπόφσκι»;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Όχι, όχι.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Ότι ο κ. Παπασταύρου θα πληρώσει λόγω του κ. Σαμαρά το έχετε εκμυστηρευτεί σε κανέναν;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ:
Ποτέ.

Share.

Comments are closed.