Αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών των Πανελλαδικών, προτάθηκε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

0

Εισήγηση για αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων «έπεσε» στο τραπέζι της συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση και τον εξοβελισμό των ειδικοτήτων ΠΕ08 (Καλλιτεχνικών), ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών), ΠΕ80 (Οικονομίας) και ΠΕ81 (Πολιτ. Μηχανικών – Αρχιτεκτόνων)  από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα της Κεραμέως.
Η εισήγηση αυτή έγινε από την συνδικαλιστική παράταξη ΣΥΝΕΚ (πρόκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) και η αποχή αφορούσε από τα μαθήματα Κοινωνιολογία, Οικονομία, Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο.
Μετά από έντονή, όπως πληροφορηθήκαμε, συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων που συμμετέχουν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, η πρόταση δεν πέρασε.
Υπερ της εισήγηση των ΣΥΝΕΚ υπέρ τάχθηκαν και τα μέλη των Παρεμβάσεων, οπότε συγκεντρώθηκαν 5 ψήφοι έναντι 11 που αποτελείται το ΔΣ. Τα 6 μέλη των άλλων παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΕΚ και ΠΑΜΕ ψήφισαν Λευκό επί της εισήγησης.
Πάντως το θέμα της αποχής από τη βαθμολόγηση των γραπτών των Πανελλαδικών παραμένει ανοικτό, καθώς όπως υποστηρίζουν μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ όλα θα εξαρτηθούν από το αν θε υπάρξει συνάντηση του ΔΣ με την Υπουργό την ερχόμενη Τρίτη, μέρα κατά την ο η ΟΛΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Παιδείας, στη 1 το μεσημέρι.
Δεδομένο είναι ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, εφόσον, πραγματοποιηθεί θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό εάν η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα υπερψηφίσει, σρε νέα του συνεδρίαση, της εισήγηση των ΣΥΝΕΚ.

Share.

Comments are closed.