ΠΕ Βόρ. Τομέα Αθηνών: Συνάντηση εργασίας για τη Δημόσια Υγεία με θέμα την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο στην Π.Ε Βορείου Τομέα

0

Μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/6) η πρώτη συνάντηση εργασίας εκπροσώπων, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, από τους 12 Δήμους του Βορείου Τομέα Αθηνών, και του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Βορείου Τομέα, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής.
Η θεματολογία της πρώτης συνάντησης αφορούσε:

  1. Την καταγραφή της τρέχουσας κατάστασης στον τομέα της Υγείας ανά Δήμο.
  2. Τον ορισμό διαδικασιών και συντονισμού των δράσεων για την υλοποίηση του προγράμματος
  3. Την καταγραφή των ηλεκτρονικών εργαλείων που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ευρεία ενημέρωση και κατ’ επέκταση στη συμμετοχή του πληθυσμού στο πρόγραμμα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, έδωσε τα εύσημα για τον συντονισμό και την καλή συνεργασία μεταξύ του Α’ και Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, επισημαίνοντας: «Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης έχει κατ’ επανάληψη τονίσει τη σπουδαιότητα της πρόληψης έναντι της θεραπείας και πάνω σε αυτή τη λογική, θέλουμε να υλοποιήσουμε το όραμά του ώστε να γίνει  η Αττική Περιφέρεια Πρότυπο Υγείας».
Τους βασικούς πυλώνες παρουσίασε ο Συντονιστής του Προγράμματος Υγιών Πόλεων για την Περιφέρεια Αττικής, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή του Περιφερειάρχη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι όσο θα εξελίσσεται και με τη συνεργασία των Δήμων, θα αλλάξει τα δεδομένα.
Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για τον τρόπο που θα εντάξουν στους Δήμους τα 20 θεματικά πεδία Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία καταρτίστηκαν από τους Διευθυντές και τα στελέχη των Διευθύνσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, με τη συμμετοχή επιπλέον εξειδικευμένων επιστημόνων.
Ο κ. Παπασπυρόπουλος εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου στόχος είναι οι δημότες κάθε Δήμου να ενταχθούν με τη χρήση username & password σε ένα λογισμικό σύστημα που ήδη υπάρχει στην κεντρική δομή των ΚΕΠ Υγείας, ώστε ο κάθε πολίτης να λαμβάνει μήνυμα για την προληπτική εξέταση και υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία του προγράμματος σε επίπεδο Δήμου και συνολικά Περιφερειακής Ενότητας.
Επιπλέον, τονίστηκε η σπουδαιότητα το πρόγραμμα να επικοινωνηθεί και να γνωστοποιηθεί στους πολίτες ώστε το πρόγραμμα να εξελιχθεί.
Την εποικοδομητική συζήτηση συντόνισε η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Βορείου Τομέα, Αικατερίνη Τσιρώνη ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο Ιωάννης Λαδόπουλος, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Υγιών Πόλεων.
Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τις 7/7/2020.

Share.

Comments are closed.