Ο Τσίπρας «άδειασε» Παπαδημούλη: Λάθος ο τρόπος που επέλεξε να επενδύσει τα χρήματά του

0

Φωτιές άναψε στο ΣΥΡΙΖΑ ο επενδυτικός οίστρος του Δημήτρη Παπαδημούλη, με τον Αλέξη Τσίπρα να αδειάζει κανονικότατα τον ευρωβουλευτή του και τον Στέλιο Κούλογλου να ζητάει την παραίτησή του. Όπως είπε ο κ. Κούλογλου που και στο παρελθόν είχε καταφερθεί εναντίον του κ. Παπαδημούλη, οι αγορές ακινήτων από πλευράς του Δημήτρη Παπαδημούλη προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στο κόμμα και στην ευρωομάδα και ζήτησε μάλιστα και την παραίτησή του.
Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στη συνεδρίαση που λίγο έλειψε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και χρειάστηκε η παρέμβαση του κ. Τσίπρα ώστε να υπάρξει εκτόνωση και ηρεμία.
 «Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος. Μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν. Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ στην προσπάθειά της να κρύψει και να συμψηφίσει τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», είπε στην τοποθέτηση ο Αλέξης Τσίπρας.

Πάντως ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε από την αρχή της συνεδρίασης ότι η παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας είναι στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα κάτι που όμως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε αποδεκτό.
Υπενθυμίζουμε ότι ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έχει ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά στελεχών της ΝΔ για την κατασυκοφάντησή του, όπως καταγγέλλει, με αφορμή τη γνωστή υπόθεση με τα ακίνητα, τα οποία τού ανήκουν.

Η δήλωση του κ. Παπαδημούλη
«Το πόθεν έσχες μου είναι νόμιμο, ηθικό και πεντακάθαρο όπως και όλη η πολιτική μου διαδρομή. Αυτό που είναι βρώμικο, ανήθικο και άδικο είναι η πολιτικά κατευθυνόμενη εκστρατεία ενορχηστρωμένη και πληρωμένη με μπόλικο χρήμα από αυτά τα 20 εκ. ευρώ εναντίον μου. Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου Αλέξη Χαρίτση με καλύπτει πλήρως και αποτυπώνει τη συλλογική θέση του κόμματος», ανέφερε ο κ.Παπαδημούλης και συνέχισε: «Επειδή βρέθηκαν στελέχη της Ν.Δ. από την ακροδεξιά της πτέρυγα οι οποίοι τόλμησαν να με ταυτίσουν με δόλιο τρόπο με πρόσωπα καταδικασμένα αμετάκλητα για διαφθορά από τα ελληνικά Δικαστήρια όπως ο Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης και Παπαγεωργόπουλος, έχω δώσει εντολή στους δικηγόρους μου να πράξουν τα νόμιμα. Οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν μέχρι τέλους ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το γεγονός ότι επιχειρείται επί 40 ημέρες να δημιουργείτε αυτό το σήριαλ με στόχο την πολιτική και ηθική μου εξόντωση και τη σπίλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το θεωρώ Βατερλό για τη δημοσιογραφία. Όσοι θέλουν να με χτυπήσουν να το κάνουν για την πολιτική μου διαδρομή, για τις απόψεις μου, γιατί ήμουν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής στο σκάνδαλο Siemens και προσπάθησα να μην κουκουλωθεί, γιατί είμαι με μεγάλη πλειοψηφία εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ψήφο και βουλευτών από την κεντροδεξιά και προσπαθώ να εκπροσωπώ επάξια τη χώρα μου», επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης, για να καταλήξει: «Υπάρχουν πολλά κανάλια που με λοιδορούν χωρίς να με έχουν καλέσει να απαντήσω. Νισάφι πια!».

Share.

Comments are closed.