Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές

0

Μια βδομάδα νωρίτερα, την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, αντί για Παρασκευή 11Σεπτεμβρίου, θα ανοίξουν, για του μαθητές τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.
«Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει φέτος νωρίτερα, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορονοϊού», αναφέρει η ανακοίνωσή του.
Υπενθυμίζεται ότι όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα έκλεισαν στις 10 Μαρτίου του 2020 για προληπτικούς λόγους, όπως είχε τονίσει τότε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, και προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα.
Έκτοτε, η επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας έγινε σταδιακά. Ειδικότερα, τα λύκεια άνοιξαν τις πόρτες τους για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, και προκειμένου να προετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες 2020 που είναι σε εξέλιξη, την 11η Μαΐου, δηλαδή χάθηκαν 33 διδακτικές ημέρες. Τη Δευτέρα 18 Μαΐου άνοιξαν και τα γυμνάσια και επέστρεψαν στις αίθουσες και οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, απώλεια 38 διδακτικών ημερών, ενώ η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, των εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και των παιδικών και βρεφικών σταθμών ξεκίνησε την 1η Ιουνίου, απώλεια 48 διδακτικών ημερών.
Φυσικά όλο αυτό το διάστημα οι μαθητές υποστηρίζονταν από τους εκπαιδευτικούς με διάφορους τρόπους.

Share.

Comments are closed.