Κόντρα Κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ, για άρθρο μετακλητού υπαλλήλου της Κουμουνδούρου, στον Guardian

0

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Guardian και που έκανε λόγο για «αδιαφανείς χειρισμούς δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».
Το άρθρο έγινε πρωτοσέλιδο στην Αυγή και σε Μέσα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ με χαρακτηριστικούς τίτλους όπως: «Guardian: Οι αδιαφανείς χειρισμοί δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».
Όπως αποκαλύπτεται όμως το σχετικό κείμενο δεν ήταν γραμμένο από έναν τυχαίο δημοσιογράφο, αλλά από τον Απόστολο Φωτιάδη, πρώην μετακλητό υπάλληλο του Αλέξη Τσίπρα και μετά μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη.

Τι έγραφε το άρθρο:
Ο αρθογράφος Απόστολος Φωτιάδης έγραφε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Μέχρι στιγμής η έλλειψη διαφάνειας της Ελλάδας στα δημόσια οικονομικά της έχει περάσει απαρατήρητη εκτός των συνόρων της. Αλλά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα ταμείο ανάκτησης Covid-19 που θα μπορούσε να στείλει περίπου 32 δισ. Ευρώ στη χώρα, αυτό δεν θα παραμείνει έτσι», επισημαίνει το άρθρο.
«Η εντύπωση ότι η διοίκηση χειρίζεται σκοτεινούς λογαριασμούς ενώ ζητά από εκατομμύρια επιχειρηματίες και εργαζόμενους να αιμορραγούν προς όφελος όλων δεν είναι βιώσιμη. Η κυβέρνηση χρειάζεται ηθική εξουσία για την επιβολή δαπανηρών αποφάσεων. Και παρόλο που αυτά τα σκάνδαλα δεν έχουν συγκλονίσει ακόμη το κοινό, καθώς η ύφεση δαγκώνει, θα αποκτήσει νέα σημασία.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για να σπεύσει σε εξαιρετικά αδιαφανείς και αμφισβητήσιμες συμφωνίες στα δημοσιονομικά της. Μια σειρά αποκαλύψεων έχει επηρεάσει τη φήμη της κυβέρνησης. Και ενώ η οικονομία κινδυνεύει, η προσέγγιση της διοίκησης στα δημόσια οικονομικά δύσκολα θα γεμίσει τους Έλληνες με αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη

Το σχόλιο της ΝΔ:
«Όλο και συχνότερα παρατηρείται το φαινόμενο πρώην μετακλητοί υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ να “προσφέρουν” τις υπηρεσίες τους κατά της χώρας. Ενδεδυμένοι το μανδύα του “ανεξάρτητου δημοσιογράφου” δυσφημούν την πατρίδα με άρθρα τους σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης. Πριν από λίγους μήνες, μετακλητός συνεργάτης στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, τώρα πρώην μετακλητός στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. Τα άρθρα αυτά με περιεχόμενο αντιπολιτευτικές καταγγελίες, παρουσιάζουν μια εντελώς αρνητική εικόνα για τη χώρα. Στη συνέχεια αναπαράγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και φίλα προσκείμενα Μέσα, αποδιδόμενα δήθεν σε ανεξάρτητες πηγές με την σημείωση “ορίστε τι γράφει ο διεθνής τύπος”. Αυτό που δεν λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι συγγραφείς είναι πρώην υπάλληλοί τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει συνηθίσει να πολιτεύεται αδιαφορώντας αν με τις ενέργειές του βλάπτει τη χώρα. Αυτό έκανε, αυτό κάνει».

Share.

Comments are closed.