Βασίλης Παληγιάννης*: Επιτέλους μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση

0

Ανακοινώθηκαν στις 9-6-2020 από το ΑΣΕΠ οι οριστικοί πίνακες διορισμού εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή.
Οι 3.459 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, 1.817 στην πρωτοβάθμια και 1.642 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα καλυφθούν από τους πίνακες των προκηρύξεων 3ΕΑ2019 και 4ΕΑ2019 ΑΣΕΠ.
Είχαν προηγηθεί οι αναρτήσεις των πινάκων των προκηρύξεων 1ΕΑ2019 και 2ΕΑ2019 το Φεβρουάριο 2020 με βάση των οποίων διορίσθηκαν σε θέσεις μόνιμων μέλη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.
Αδιαμφισβήτητα είναι μια θετική εξέλιξη, αν αναλογισθούμε ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή, αλλά και η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας, που η δημόσια εκπαίδευση ενισχύεται με μόνιμο προσωπικό. Οι 4.500 διορισμοί στην ειδική αγωγή είναι ένα σημαντικό γεγονός.
Ελπίζουμε η θετική εξέλιξη διορισμού εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και η δρομολόγηση των διαδικασιών των 10.500 στη γενική εκπαίδευση, να μην απογοήτευσε αυτούς που είχαν επενδύσει σε μία αρνητική ρητορική για πάγωμα των διορισμών, ξεχνώντας πως επί 5 χρόνια αρκέστηκαν σε ανέξοδες και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις.
Οι 4.500 διορισμοί στην ειδική αγωγή και 10.500 διορισμοί που δρομολογούνται για τη γενική αγωγή δεν καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Εξ’ άλλου οι 41.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πιστοποιούν τις πραγματικές ανάγκες.
Άποψή μας είναι πως οφείλει η πολιτική ηγεσία να προχωρήσει στην καταγραφή των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικό προσωπικό και στη δρομολόγηση αντίστοιχων διορισμών.
Πιστοί στις θέσεις του κλάδου, αλλά και στις αρχές και αξίες που υπηρετούμε επί σειρά ετών, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών  και για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

* Ο Βασίλης Παληγιάννης είναι αιρετός στο ΚΥΣΠΕ με την παράταξη της ΔΑΚΕ

Share.

Comments are closed.