Φώφη Γεννηματά: Για κατανάλωση το προσκλητήριο του Τσίπρα – Παραμένει ίδιος και απαράλλακτος

0

Εξαντλητικό διάλογο στη Βουλή, αλλά και με τους κοινωνικούς εταίρους ζλητησε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά για τη βέλτιστη αξιοποίηση των 32 δις ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης προς την Ελλάδα, μιλώντας εφ΄ όλης της ύλης στο Φόρουμ των Δελφών και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
«Τους χρειαζόμαστε πάντα τους τεχνοκράτες και τη γνώμη τους» είπε η κ. Γεννηματά αναφορικά με την Επιτροπή Πισσαρίδη, αλλά «τις αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση. Οι αποφάσεις είναι πολιτικές» σημείωσε, προτείνοντας πόροι από το πακέτο να κατευθυνθούν προς την πράσινη συμφωνία και ψηφιακή οικονομία γιατί έτσι «μπορούμε να κάνουμε τη στροφή από την μονοκαλλιέργεια στον τουρισμό».
Η κ. Γεννηματά επανάφερε την πρότασή της για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, «ώστε να αποκρυσταλλωθεί η εθνική θέση», με φόντο την τουρκική προκλητικότητα.
Σε ό,τι αφορά το άλλο μεγάλο μέτωπο, αυτό της πανδημίας, υπογράμμισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ότι «η υγειονομική θωράκιση της χώρας έπρεπε να είχε γίνει χθες», ενώ εκτίμησε ότι μέτρα προστασίας θα έπρεπε να εξακολουθούν να υπάρχουν στα αεροδρόμιά μας και φυσικά «να συνεχίσουμε τη θερμομέτρηση».
Δε σχέση με τις οικονομικές επιπτώσεις του lockdown, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι «εμείς παρουσιάσαμε πολύ έγκαιρα το ενδιάμεσο πρόγραμμα για το τι πρέπει να γίνει στην οικονομία», εστιάζοντας στο γεγονός ότι «τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες του lockdown περάσαμε από την αναιμική ανάπτυξη στην ύφεση», αντιπροτείνοντας για το λόγο αυτό στήριξη σε 1 εκατομμύριο εργαζομένους με κάλυψη 40% του μισθού τους από το κράτος και από κοινοτικούς πόρους, «με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και δυσμενείς αλλαγές στους όρους εργασίας».
Για τον τουρισμό, υποστήριξε ότι «έπρεπε ο ΦΠΑ να μειωθεί στο 6% στην διαμονή και την εστίαση», όπως και ότι η προκαταβολή φόρου έπρεπε να είναι μηδενική για επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα και στο 50% για τις υπόλοιπες. «Δεν φτάνει η ρευστότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις» είπ η κ. Γεννηματά, ζητώντας από την κυβέρνηση «να καλέσει τους τραπεζίτες και να τους θέσει προ των ευθυνών τους».
Απαντώντας, τέλος, για το δημόσιο προσκλητήριο που απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προς το κόμμα της από το ίδιο βήμα διαλόγου, σχολίασε με νόημα η κ. Γεννηματά «να πάρουμε καμιά γνώμη από την Πυθία» και επιτέθηκε προς τον κ. Τσίπρα λέγοντας: «τον ξέρουμε πολύ καλά. Αυτά όλα είναι για κατανάλωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει και ο κ. Τσίπρας είναι ο ίδιος και απαράλλακτος. Πορεύτηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια προσπαθώντας να λεηλατήσει τη δημοκρατική παράταξη, χτυπώντας το ΠΑΣΟΚ, πολλές φορές με  χτυπήματα κάτω από την μέση και με απίστευτα ψέματα σε βάρος μας. Συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά κι έγινε ο μεγάλος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Αν δεν υπήρχε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον ανακαλύψει, για αυτό και κάνει ότι μπορεί να τον κρατήσει» συνεχίζοντας είπε «Όλοι όσοι στηρίζουν αυτό το δήθεν δίπολο, ενοχλούνται από την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής» κλείνοντας αναρωτήθηκε «έχετε δει εσείς καμιά αλλαγή στο ν Τσίπρα; εγώ δεν έχω δει κάποια αλλαγή», για αυτό «η αυτόνομη πορεία τους ενοχλεί».

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση της Φώφης Γεννηματά με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο στο Φόρουμ των Δελφών

 

Share.

Comments are closed.