Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας [Φωτο – Βίντεο]

0

Συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποίησαν και σήμερα το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και απαιτούν να αποσυρθεί.
Ακολούθησε πορεία λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι προς την Βουλή, η οποία ολοκληρώθηκε ήρεμα γύρω στις 3.
Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά του νομοσχεδίου και έσπρωξαν τις κλούβες της αστυνομίας, επιχειρώντας να σπάσουν το φραγμό.
Ωστόσο, η ένταση εκτονώθηκε και μισή ώρα αργότερα η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με τους εκπαιδευτικούς να δίνουν ραντεβού αύριο, Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.
Η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών ήταν πολύ δυναμική και υπολογίζεται ότι σε αυτή συμμετείχαν τουλάχιστον 3.000 άτομα.
Πρόκειται για το πέμπτο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το «αντιεκπαιδευτικό» -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
Για την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει ξανά συλλαλητήριο και συναυλία έξω από τη Βουλή. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς υπέρ ψήφισε η ΝΔ και κατά οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από το συλαλλητήριο και την πορεία

Δείτε Βίντεο του www.fourtounis.gr από το συλλαλητήριο και την πορεία

Share.

Comments are closed.