Παρέμβαση Παπανδρέου μετά την καραντίνα: Είναι ανάγκη για νέα κοινωνική συμφωνία και για ένα νέο κοινωνικό συμβολαίο

0

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου με άρθρο- παρέμβαση στην προσωπική του ιστοσελίδα μετά την καραντίνα για τον κορονοϊό, κάνει λόγο για την ανάγκη για νέα κοινωνική συμφωνία, ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου.
«Το πιο συνταρακτικό είναι ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας ζούμε όλοι μας ταυτόχρονα μια κοινή εμπειρία. Η πανδημία εξαπλώνεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη και απειλεί κάθε σημείο όπου βρίσκονται άνθρωποι», σημειώνει αρχικά ο κ. Παπανδρέου και συμπληρώνει ότι: «Η αλήθεια είναι λοιπόν, ότι το αύριο δεν είναι δεδομένο. Είναι πράγματι, αβέβαιο, άδηλο. Αυτή ακριβώς είναι η πρόκληση. Η πολιτική πρόκληση. Σπάνια στην ιστορία της ανθρωπότητας υπάρχει παρόμοιο παράθυρο ευκαιρίας για να φανταστούμε κάτι καλύτερο συλλογικά, παρά τους περιορισμούς, τα όρια που επιβάλλει η κρίση αυτή. Σπάνια υπάρχουν στιγμές όπου μπορούμε να οραματιστούμε τη θέσμιση μιας νέας, αλλά και διαφορετικής πολιτείας, της αυριανής κοινωνίας μας και σπάνια προσφέρεται η δυνατότητα να τη δημιουργήσουμε συμμετοχικά».
Σε άλλο σημείο ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει: «Δυστυχώς, οι συντηρητικές δυνάμεις, αλλά και πολλές άλλες που θέλουν να υποστηρίζουν ότι είναι προοδευτικές, ζητούσαν την επιστροφή στην κανονικότητα. Στην Ελλάδα και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για αυτήν την επιστροφή. Σαν να ήταν αυτό το ζητούμενο, μια επιστροφή στις ανισότητες, την αδιαφάνεια, εντέλει την πελατειακή διασπάθιση του πλούτου του Ελληνικού λαού, με μοναδικό μέλημα την ικανοποίηση κομματικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών επιδιώξεων».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο- παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου

Share.

Comments are closed.