Χίος: Καταγγελία για… επίσκεψη αστυνομικών σε δημοτικά ελέω κορονοϊού

0

Σε μια καταγγελία η οποία προκαλεί αίσθηση προχώρησε η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Χίου «Αδ. Κοραής» αναφορικά με αστυνομικούς ελέγχους σε σχολεία.

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ αναφέρει σχετικά τα ακόλουθα:
«Την ώρα που η κυβέρνηση έχει αναγάγει τα πάντα στην «ατομική ευθύνη» , για να μην αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες στήριξης των σχολείων, την ώρα που οι προϋπολογισμοί των σχολείων και των οικογενειών επιβαρύνονται αβάσταχτα και οι υγειονομικοί έλεγχοι σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι ανύπαρκτοι, η ίδια, τη μόνη ευθύνη που αναλαμβάνει είναι η καταστολή και οι έλεγχοι, η υπενθύμιση το «κράτος είμαι εγώ», εξισώνοντας τα σχολεία μας με μπαράκια και καφετέριες.
Δεν αναγνωρίζει ούτε το άγχος ούτε την αγωνία των εκπαιδευτικών που λειτουργούν υπό αντίξοες συνθήκες, απεναντίας επιβαρύνει το κλίμα, που δυσκολεύεται, ώστε να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους, δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στους μαθητές να βλέπουν να ελέγχονται οι δάσκαλοί τους , λες και διέπραξαν κάποιο έγκλημα.
Εκπαιδευτικοί και γονείς όλο αυτό το διάστημα δεν παίζουν με την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων , ώστε να μην πράττουν τα δέοντα. Στο κάτω κάτω κάθε εκπαιδευτική δομή διαθέτει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για κάτι τέτοιο.
Το ότι όλο αυτό το διάστημα ο δημόσιος τομέας (νοσοκομεία, εκπαίδευση, Δήμοι) είναι αυτός που στήριξε την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύει το λόγου το αληθές , σε αντίθεση με την κυβέρνηση που χάρισε τα εκατομμύρια σε κλινικάρχες, καναλάρχες και λοιπούς έχοντες και κατέχοντες εν μία νυκτί.
Η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τώρα την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσουν , ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο που να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Η καταγγελία του Σύλλογου Εκπαιδευτικών της Χίου «Αδ. Κοραής»
Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Χίου «Αδ. Κοραής», σε σχετική του ανακοίνωση, καυτηριάζει το γεγονός ότι  «την ώρα που η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να στελεχώσει  τους Δήμους με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας και εξισώνει τα σχολεία με τα εμπορικά καταστήματα, (…). Την ώρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει, ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας, αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που οδηγούν χρόνια πίσω τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, την ίδια ώρα καμώνεται πως ενδιαφέρεται, δια των αστυνομικών οργάνων, τάχα για το καλό των σχολείων…».
Επίσςη ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών καλεί την αστυνομική διεύθυνση Χίου «να εμπιστευτεί τους Διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων της Χίου και να μην εφορμά διαταράσσοντας την ηρεμία μαθητών και

Share.

Comments are closed.