Κώστας Λύρος: Ένα χρόνο μετά την Ανατροπή στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

0

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, που ανέδειξαν νέο δήμαρχο στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου τον Κώστα Λύρο. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο κ. Λύρος έστειλε το δικό του μήνυμα, σημειώνοντας:

«Ένα χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές από τις οποίες αναδείχτηκε η νέα δημοτική αρχή του τόπου δεν μπορούμε παρά να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να σταθούμε σε εκείνα τα δρώμενα με μνήμη και κρίση.
Ομολογουμένως οι πρόσφατες εκλογές στο Δήμο μας δεν είναι ότι καλύτερο έχει να αναδείξει η πολιτική ζωή του τόπου μας. Το αντίθετο μάλιστα. Αποτελεί μια θλιβερή «σελίδα» στην πολιτική μας ιστορία.

Η νεοσύστατη δημοτική ομάδα μας, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ που σήμερα έχει με την εντολή των πολιτών την ευθύνη της διοίκησης του δήμου, κλήθηκε να αντισταθεί και να παλέψει με την – επιεικώς-  μαύρη προπαγάνδα, των αμετροεπών πολιτικών και προσωπικών επιθέσεων, του ασύστολου ψεύδους, των άνευ ορίων και εκτός νόμου λόγων και πράξεων.
Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στάθηκε απέναντι σε όλα αυτά με ήθος, με σθένος, με αξιοπρέπεια, με αξιοπιστία και με την καρτερική σοβαρότητα που αρμόζει στο ύφος που την χαρακτηρίζει και στις αξίες που την διαπερνούν. Ήταν μια εκλογική μάχη που έδωσε σύσσωμος ο συνδυασμός μας με απαράμιλλη δύναμη και πίστη στην ανάγκη για ανατροπή, κάθαρση και επανεκκίνηση στο Δήμο μας.
Ένα χρόνο μετά και εννιά μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε έναν απολογισμό. Είναι αυτός που μας κάνει υπερήφανους και ικανοποιημένους.
Υπερήφανους γιατί παρά τα δύσκολα, τις αντιξοότητες, τις παγίδες από τις υφιστάμενες παθογένειες παραμένουμε όρθιοι και αταλάντευτα πιστοί στις δεσμεύσεις μας για πολιτική καθαρότητα. Και μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια καθαρά με βλέμμα αληθινό και έντιμο.
Και ικανοποιημένους γιατί ήδη οι κόποι μας αποδίδουν «καρπούς» υγιείς που πολύ σύντομα θα έχουν την δυνατότητα οι πολίτες μας να τους γευτούν. Και αυτό θα είναι για εμάς η μεγάλη μας χαρά και συνάμα η ανατροφοδότης δύναμη. Και φυσικά δεν λύσαμε τα συσσωρευμένα προβλήματα. Δρομολογήσαμε όμως με τον πιο σωστό και μελετημένο τρόπο τις λύσεις πολλών από αυτά. Και φυσικά δεν αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες όλων των ανθρώπων. Αποδείξαμε όμως με τον καλύτερο τρόπο ότι νοιαζόμαστε γι’ αυτούς και μπορούν να πιστεύουν σε μας. Και είναι πολύ σημαντικό για την τοπική μας κοινωνία να υφανθεί σχέση εμπιστοσύνης και αλήθειας μεταξύ των διοικούντων και των διοικουμένων.
Πάνω σε αυτή θα βαδίσουμε και θα χτίσουμε τον σύγχρονο Δήμο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
Να επισημανθεί το γεγονός ότι στη εννιάμηνη θητεία μας αντιμετωπίσαμε με αποτελεσματικότητα πολύ σοβαρά προβλήματα όπως την έκτακτη ανάγκη λόγω πλημμύρας τον Νοέμβριο που μας πέρασε, την σοβαρή έλλειψη προσωπικού στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας, την πρωτοφανή αναστάτωση σε όλα τα επίπεδα από τον covid 19.

Όραμά μας είναι καταρχήν να επανέλθει η χρηστή διαχείριση. Να συνεχιστεί το νοικοκύρεμα που θα αποφέρει σίγουρα καρπούς! Οι περίεργες αναθέσεις, οι στημένοι διαγωνισμοί, οι συναλλαγές κάθε είδους είναι πέρα από την δική μας κοσμοθεωρία. Ήρθαμε για να δώσουμε στο Δήμο, όχι για να πάρουμε…
Παλεύουμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα με ελάχιστο προσωπικό και επιδιώκουμε την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των διαμερισμάτων.
Βάζουμε τα θεμέλια για μεγάλα, οραματικά έργα.
Δημιουργούμε ενεργειακή κοινότητα, διεκδικούμε με επιχειρήματα και προετοιμασία κτίρια που είναι εμβληματικά για την πόλη μας.
Σχεδιάζουμε το Μεσολόγγι του 2026 όταν και θα γιορταστούν τα 200 χρόνια από την ανυπέρβλητη Έξοδο.
Κάνουμε κινήσεις για την στήριξη του πρωτογενή τομέα. Με αγροτική οδοποιία και στήριξη προϊόντων που είναι το brand name του τόπου μας όπως η ελιά και τα εσπεριδοειδή.
Στοχεύουμε στην προσέλκυση τουρισμού χαράσσοντας την επικοινωνιακή εκστρατεία και το branding του τόπου μας.
Διεκδικούμε έργα υποδομών για το Δήμο μας, όπως ύδρευση σε Μεσολόγγι και Οινιάδες.
Αγαπητοί συνδημότες,
Ένα χρόνο πριν δώσατε εντολή για Ανατροπή. Για σπάσιμο των αποστημάτων. Υλοποιούμε την εντολή σας απαράβατα και με σεβασμό προς το δημοτικό χρήμα και προς όλους σας. Στη δική μας αντίληψη διοίκησης δεν υπάρχουν καπετανάτα, ιδιοκτησιακές αντιλήψεις, παραγοντισμοί. Αλλά σκληρή δουλειά, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια.

Σκοπός μας είναι όταν τελειώσει η θητεία μας να σας κοιτάζουμε στα μάτια. Να έχουμε βάλει πολλά λιθαράκια και να αλλάξουμε κατεστημένες νοοτροπίες.
Η βοήθειά σας είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Μαζί θα προσπαθούμε καθημερινά για ένα καλύτερο δήμο. Το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, οι Οινιάδες σίγουρα δικαιούνται και πρέπει να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Δεν το πιστεύουμε μόνο, αλλά αρχίσαμε να το κάνουμε πράξη…
Με Αξιοπρέπεια, Αξιοπιστία, Ανιδιοτέλεια!

Με εκτίμηση
Κώστας Λύρος
Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου»

Share.

Comments are closed.