Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση να ζητήσει παρέμβαση του ΟΗΕ και της ΕΕ για τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας από τον Ερντογάν

0

Την παρέμβαση του ΓΓ του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την προκλητική σημερινή φιέστα tου Τούρκοy Πρόεδροy, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσα στην Αγία Σοφία, ανήμερα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης
Η αυστηρή δήλωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά αναφέρει:
«Ο κ. Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί. Επιχειρώντας να βεβηλώσει την Αγία Σοφία, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ζητήσει παρέμβαση του ΓΓ του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε χθες το απόγευμα πως σήμερα το βράδυ, 29 Μαΐου, στο πλαίσιο της τελετής για την Άλωση που διοργανώνει το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το Κοράνι και θα γίνει προσευχή στην Αγία Σοφία.
Η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (ΤRT) έστησε ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από το χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας και απόψε θα γίνει ένα τηλεοπτικό show αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453.
Πάντως πολύ ισχυρίζονται, αυτοί που αντιπολιτεύονται τον Ερντογάν και βρίσκονται στο εξωτερικό για να αποφύγουν τις διώξεις, ότι οι αυτές οι ενέργειές του είναι αποτέλεσμα απελπισίας στην οποία βρίσκεται ο τούρκος πρόεδρος, λόγω των έντονων προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Share.

Comments are closed.