Αγία Παρασκευή – «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»: Ας μπουν επιτέλους «τίτλοι τέλους» στο «θέατρο του παραλόγου» με τον Δημοτικό κινηματογράφο

0

Η λειτουργία του θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος» γίνεται για άλλη μια φορά… σίριαλ στην Αγία Παρασκευή. Ατυχείς χειρισμοί εκ μέρους των διοικήσεων όλα τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει ένα πολιτιστικό προϊόν να γίνεται αντικείμενο παραταξιακών αντιπαραθέσεων, διχάζοντας ταυτόχρονα και την τοπική κοινωνία.
O επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» Γιάννης Μυλωνάκης εξ αρχής είχε πάρει ξεκάθαρη θέση ότι το πάρκο «Σταύρος Κώτσης» δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου και το ίδιο ισχύει και σήμερα. Παράλληλα, είχαμε ζητήσει να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση για το τι είδους θερινό κινηματογράφο θέλουμε στην πόλη και με ποια κριτήρια θα πρέπει να λειτουργεί αυτός.
Δυστυχώς, τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε. Κι έτσι βρισκόμαστε στην αρχή μιας ακόμη καλοκαιρινής περιόδου να «παίζουμε την κολοκυθιά» για το πού είναι καλύτερα να στηθεί η μηχανή προβολής
Το 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής είναι ο πλέον ενδεδειγμένος χώρος στην παρούσα φάση για να φιλοξενήσει τον θερινό μας κινηματογράφο, με την προϋπόθεση ότι η δημοτική αρχή θα μεριμνήσει ώστε η λειτουργία του να μην δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο σχολείο ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.
Από εκεί και πέρα, ελπίζουμε ότι, έστω και τώρα, η σημερινή διοίκηση του κ. Ζορμπά θα αποφασίσει να βάλει «τίτλους τέλους» σε αυτό το «θέατρο του παραλόγου» και θα πάρει την πρωτοβουλία για έναν ουσιαστικό διάλογο που θα δώσει οριστική λύση σε ένα θέμα που -αν μη τι άλλο- θα έπρεπε να μας απασχολεί για ευχάριστους λόγους.

Share.

Comments are closed.