Αγία Παρασκευή – «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»: Η αντιπολίτευση γίνεται με σοβαρότητα, προτάσεις και πάντα με γνώμονα το καλό των δημοτών

0

H δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» της, σταθερά προσηλωμένη στον θεσμικό ρόλο της και σεβόμενη πλήρως την εντολή που έλαβε από τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής, εξακολουθεί να ασκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο υπεύθυνη και ουσιαστική αντιπολίτευση, μακριά από «στημένες εντάσεις», παραταξιακούς τακτικισμούς και προσωπικά απωθημένα, τα οποία μόνο στην επίλυση των πολλών προβλημάτων καθημερινότητας στην πόλη μας δεν συμβάλλουν.
Στο πλαίσιο αυτό, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 21/5/2020 ψηφίσαμε θετικά στην έγκριση της 4ης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Δήμου, αφού μέσω αυτής ουσιαστικά γίνεται αποδεκτή η ένταξη του ποσού της κρατικής χρηματοδότησης για τη λειτουργία της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στον Δήμο μας από την προσεχή σχολική περίοδο.
Ωστόσο, στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονισθούν οι ευθύνες τόσο της προηγούμενης, όσο και της νυν δημοτικής αρχής, που επέδειξαν εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά στο όλο θέμα, παρότι το γνώριζαν εδώ και χρόνια, αφήνοντας την Αγία Παρασκευή απροετοίμαστη, να τρέχει την τελευταία στιγμή να στριμώξει τα παιδιά μας σε «κοντέινερ», προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν. Κι όλα αυτά ενώ οι γονείς, εύλογα, εκφράζουν τις ανησυχίες τους για αν και πώς θα λειτουργήσει το μέτρο στην πόλη μας, όπως φάνηκε και στη διαδικτυακή συζήτηση που έκανε πρόσφατα η παράταξή μας με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής.
Σε κάθε περίπτωση, η παράταξή μας θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, ελέγχοντας τις ενέργειες της διοίκησης και πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση ώστε η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στην πόλη μας να λειτουργήσει όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται.
Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ής Μαΐου, ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», Γιάννης Μυλωνάκης, τόνισε:
«Για εμάς προέχει η λειτουργία του Δήμου και η εξυπηρέτηση του πολίτη σε κάθε επίπεδο. Γι’ αυτό με την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου αφήσαμε πίσω μας τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις και εργαζόμαστε συστηματικά, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να διευκολύνουμε τη λειτουργία της πόλης, κάνοντας ευκολότερη τη ζωή των συνδημοτών μας.
Για τους “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ” ο έλεγχος της δημοτικής διοίκησης οφείλει να είναι αυστηρός και διαρκής, αλλά σε καμιά περίπτωση η όποια αντιπολίτευση δεν μπορεί να στρέφεται κατά του κοινού καλού, βάζοντας πάνω από το συμφέρον του δημότη προσωπικές ή παραταξιακές επιδιώξεις.
Όψιμες και ευκαιριακές συμμαχίες μεταξύ ετερόδοξων πολιτικά χώρων, μόνο και μόνο για λίγα λεπτά αντιπολιτευτικής δημοσιότητας, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους».

Share.

Comments are closed.