Η Φώφη Γεννηματά κατηγορεί τον Γιάννη Πρετεντέρη για σεξισμό και και πολιτικά παιχνίδια

0

Σφοδρή επίθεση κατά του Γιάννη Πρετεντέρη και άλλων δημοσιογράφων για «συμβόλαια» κατά της ίδιας και του ΚΙΝ.ΑΛ εξαπέλυσε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Εμφανώς οργισμένη -αν και σε ήπιους τόνους- η κ. Γεννηματά μίλησε για ακραίο σεξισμό, αλλά και πολιτικά παιχνίδια,  αντιδρώντας αφενός σε πρόσφατα δημοσιεύματα για «μεταγραφές» στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ στη Ν.Δ, αφετέρου σε επιθέσεις για την απουσία της από την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Ιδιαίτερα στάθηκε σε όσα, όπως είπε, διατύπωσε εναντίον της ο Γιάννης Πρετεντέρης από την ραδιοφωνική του εκπομπή στο “protothemaradio” εντάσσοντας τον γνωστό δημοσιογράφο και αρθρογράφο των “Νέων” στην ομάδα εκείνων που εκτελούν “συμβόλαια” εναντίον της και, μάλιστα, όπως τόνισε με σεξιστικό περιεχόμενο.

Τι είπε ο κ. Πρετεντέρης για τη φώφη
Στο ραδιόφωνο Θέμα 104.6 ο Γιάννης Πρετεντέρης τάχθηκε κατά των 3 βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ που δεν παραβρέθηκαν στην ψηφοφορία, δηλαδή την Φώφη Γεννηματα, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Χάρη Καστανίδη. Όπως σχολίασε «είναι κουτοπονηριά, δηλαδή και λέμε ότι θα ψηφίζαμε αν ήμασταν εκεί, αλλά και δεν ψηφίζουμε. Η άλλη αίσθηση είναι ότι είχαν δίκιο οι άνθρωποι και δεν μπορούσαν να πάνε. Δεν ξέρω, για κάποιο λόγο, που δεν ξέρω εγώ. Μπορεί να είχαν ταξίδια, τι να πω. Η Φώφη να είχε και κομμωτήριο». Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «αυτό θα το κουβαλάνε στην πλάτη τους. Θα το λέμε στον Καστανίδη, στη Φώφη και στον Παπανδρέου συνέχεια: δεν ψήφισες στη διεύρυνση». Μάλιστα ο Γιάννης Πρετεντέρης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τον Χάρη Καστανίδη υποστηρίζοντας ότι «ο Καστανίδης δεν έχει καμία ευαισθησία σε τίποτα οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Η οργισμένη απάντηση της κ. Γεννηματά
Άμεση ήταν η απάντηση της Φώφης Γεννηματά, «Ενοχλούμε, ενοχλούμε τόσο πολύ» προσθέτοντας ότι «οι παπαγάλοι αποκτούν σήμερα ονοματεπώνυμο. Φαίνεται ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που εκτελούν κάποιο συμβόλαιο εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής και σε μένα προσωπικά». Επισήμανε ότι «τα σχόλια του δημοσιογράφου ήταν απολύτως αντιδεοντολογικά» και «ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας και μάλιστα πρέπει να πω ότι ήταν σχόλια απολύτως σεξιστικά». Η Φώφη Γεννηματά στάθηκε ιδιαίτερα στην πλευρά του σεξισμού σημειώνοντας ότι τέτοια συμπεριφορά «γίνεται και σε πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και όχι μόνο στην πολιτική, σε βάρος γυναικών. Δεν θα κουραστώ, λοιπόν, να αγωνίζομαι για τα δικαιώματά μας». Ζήτησε μάλιστα την τοποθέτηση των αρμόδιων φορέων για ζητήματα ισότητας αλλά και της ΕΣΗΕΑ. Αναφερόμενη στο γιατί δεν πήγε στην Βουλή διευκρίνισε πως «δεν πήγα στη Βουλή γιατί ήμουν στο εξωτερικό, σε προσωπική, σοβαρή υποχρέωση και 14 ημέρες καραντίνα. Το γνωρίζει η Πολιτική Προστασία. Όσο για τη θέση μου και τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου ήταν απόλυτα ξεκάθαρη με δημόσιες τοποθετήσεις».

Και… στο βάθος είναι το Μαξίμου
Στην Χαριλάου Τρικούπη πάντως πιστεύουν ότι η συμπεριφορά του Πρετεντέρη δεν είναι κάτι καινούργιο. Επισημαίνουν ότι συχνά επιτίθεται τόσο στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής όσο και σε στελέχη του κόμματος. Με αντικειμενικό στόχο να «κοντύνει πολιτικά» όπως χαρακτηριστικά ελέχθη τη Φώφη Γεννηματά. Επίσης θεωρούν ότι εσωτερικά προβλήματα που καταγράφονται εντός της Νέας Δημοκρατίας (και) για την υπόθεση της Προανακριτικής Επιτροπής επιχειρείται να μεταφερθούν στο Κίνημα Αλλαγής. Υπονοώντας σαφέστατα ότι με τα  δημοσιογραφικά σχολία εκτελείται το σχέδιο άσκησης πιέσεων από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες το ΚΙΝ.ΑΛ θα λάβει πρωτοβουλίες  για να φέρει το θέμα σε αρμόδιους φορείς για ζητήματα ισότητας, ίσως και στην Βουλή καθώς και στην Ένωση Συντακτών Εφημερίδων Αθήνας αφού εκτιμά ότι υπήρξε σαφέστατη παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Share.

Comments are closed.