Πρόεδρος ΔΟΕ Θανάσης Κικινής: Να ανοίξουν τα δημοτικά υπό όρους

0

Να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, αλλά με όρους και προϋποθέσεις που θα διαφυλάσσουν την ασφάλεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ζητά ο Θανάσης Κικίνης, πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ)
«Κάθε μέρα που χάνεται η επαφή των μαθητών με το σχολείο, είναι μια ημέρα χαμένη παιδαγωγικά», δήλωνει χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ είπε, στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος 7», ότι η ομοσπονδία έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, έχοντας ζητήσει συνάντηση με τον ΕΟΔΥ καθώς την ηγεσία του υπ. Παιδείας και του υπ. Εσωτερικών.
Πάντως ο κ. Θ. Κικίνης εξέφρασε την διαμαρτυρία του γιατί μέχρι στιγμής η ομοσπονδία δεν έχει κληθεί ούτως ώστε να εκφράσει τα αιτήματα και τις απόψεις της αναφορικά με την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων.
Όπως τονισε ο πρόεδρος, σημαντικό ζήτημα για την ομοσπονδία αποτελεί η ενίσχυση του προσωπικού καθοαριότητας, καθώς καθαριστές και καθαρίστριες από τις μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει μεταφερθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ο κ, Κικινής είπε ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός και για τους χώρους των σχολείων, καθώς με δεδομένα τα όρια για μαθητές ανά τετραγωνικό μέτρο και τις απαραίτητες αποστάσεις, υπάρχει το ενδεχόμενο τμήματα να «σπάσουν» ακόμα και σε τρεις βάρδιες.
Η ομοσπονδία διατηρεί μεγάλες επιφυλάξεις για τα νηπιαγωγεία, καθώς οι αίθουσες είναι εξαιρετικά μικρές, ενώ υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην τήρηση των κανόνων για τις αποστάσεις από τους μαθητές.

Δείτε το βίντεο του OPEN με τις δηλώσεις του Θανάση Κικινή

Share.

Comments are closed.