Η Σοφία Ζαχαράκη στο MEGA για την πιθανή επαναλειτουργία των Δημοτικών [Βίντεο]

0

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, σχετικά με τα σενάρια που υπάρχουν για το άνοιγμα των σχολείων.
«Όλες οι αποφάσεις για τα δημοτικά θα ληφθούν προς το τέλος Μαΐου».
Η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως το άνοιγμα των δημοτικών θα αποφασιστεί από τους ειδικούς, οι οποίοι παρακολουθούν όλα τα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.
Η ίδια σημείωσε πως εφόσον έχουμε επιστροφή στις οικονομικές δραστηριότητες με άνοιγμα των καταστημάτων και η χώρα επιστρέφει σιγά σιγά στη νέα πραγματικότητα, το υπουργείο θα είναι έτοιμο και για το άνοιγμα των δημοτικών όταν κρίνουν οι ειδικοί ότι αυτό πρέπει να γίνει.
«Όταν μας δώσουν οι ειδικοί το οκ θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για τα μεγαλύτερα παιδιά για να νιώθουμε όλοι ασφαλείς».
Η υφυπουργός υπογράμμισε πως εφόσον τα δημοτικά θα επαναλειτουργήσουν την 1η του Ιούνη, θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του μήνα.
«Είναι πολλά τα πρακτικά ζητήματα που θα πρέπει να λυθούν».
Όσον αφορά τις απουσίες των παιδιών του δημοτικού, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι θα ισχύσει ό,τι ισχύει για τα μεγαλύτερα παιδιά.
Αναφερόμενη στην επιστροφή στο σχολείο για τα παιδιά του γυμνασίου, η υφυπουργός Παιδείας την χαρακτήρισε «ισχυρή», ενώ σχετικά με την live μετάδοση του μαθήματος, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι επιλογές που δίνονται όταν υπάρχει η δυνατότητα.
«Προτρέπω τους εκπαιδευτικούς να βρούμε τους τρόπους να στηρίξουμε τα παιδιά».

Δείτε το βίντεο του MEGA με την κ. Ζαχαράκη

Share.

Comments are closed.