ΚΙΛΑΛ: Προβοκατόρικο το δημοσίευμα της “ΕΣΤΙΑ” ότι βουλευτές του θα πάνε στη ΝΔ

0

Απάντηση σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ΕΣΤΙΑΣ που έκανε λόγο για φλερτ μεταξύ βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής και της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου και οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, ΝάντιαΓιαννακοπούλου, Χαρά Κεφαλίδου και Απόστολος Πάνας.
Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές σε κοινή ανακοίνωσή τους, είναι ανάξιο σχολιασμού το συγκεκριμένο δημοσίευμα το οποίο χαρακτηρίζουν προβοκατόρικο.

Πρωτοσέλιδο Εφημερδα Εστία
Πέμπτη 14/05/2020

Τι λέει το δημοσίευμα
Το δημοσίευμα
 μιλά για «φλερτ» μεταξύ ΝΔ και στελεχών του ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα έχει με φωτογραφία 4 πρόσωπα: Τους βουλευτές Οδ. Κωνσταντινόπουλο, Νάντια Γιαννακοπούλου και Χαρά Κεφαλίδου και τον πρώην υπουργό και βουλευτή, καθηγητή σήμερα , Γιάννη Μανιάτη.

Οι αντιδράσεις
Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ το διέψευσε και εξέδωσε και προσωπική δήλωση, λέγοντας: «Οι πολίτες που μας ψήφισαν και μας έδωσαν το 8,1%, μας ψήφισαν για να παραμείνουμε στο ΠΑΣΟΚ και όχι να τους υποδείξουμε σε ποιο κόμμα θα πάνε. Κατανοώ ότι η «μόδα» στην πολιτική σήμερα είναι η εύκολη λύση της μεταγραφής. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μείναμε στα δύσκολα όταν από το 44% πήγαμε στο 4,6%. Μείναμε σταθερά ΠΑΣΟΚ. Δε φοβηθήκαμε, δε λυγίσαμε αναζητώντας καρέκλες και πουλώντας τις αρχές και τις αξίες μας».
Η Νάντια Γιαννακοπούλου είπε στη Βουλή: «Σήμερα, μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα τρία στελέχη της, ανάμεσά τους και εγώ, είμαστε θύματα μιας ωμής προβοκάτσιας. Πρωτοσέλιδο εφημερίδας μας εμφανίζει σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, να βρισκόμαστε στην «αγκαλιά» της ΝΔ και έτοιμοι δήθεν να υπουργοποιηθούμε.
Είναι ένα  ανυπόστατο και προβοκατόρικο δημοσίευμα, αποκύημα νοσηρής φαντασίας. Δεν γνωρίζω, αλλά εικάζω, ποιους μπορεί να εξυπηρετεί και σε τι ακριβώς αποσκοπεί.
Εμείς είμαστε εδώ ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής. Είμαι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, είμαι υπερήφανη γι αυτό και συμμετέχω στην συλλογική προσπάθεια να συμβάλλουμε με εποικοδομητικές προτάσεις, ώστε η πατρίδα μας να σταθεί όρθια μπροστά στη διπλή κρίση: αυτή του κορονοϊού και αυτή της οικονομικής κρίσης, που προκαλεί η πανδημία.
Το μόνο μέλημα μας, το μόνο μέλημα μου, είναι η ανόρθωση και ενίσχυση του ΚΙΝΑΛ ως ένα Κόμμα σύγχρονο, προοδευτικό, δημοκρατικό, μιας παράταξης σοβαρότητας και υπευθυνότητας, χρήσιμης για την πατρίδα.
Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
Δεν είμαστε ουρά κανενός. Παραμένουμε αμετακίνητοι στις πολιτικές μας θέσεις, στις αρχές και τις αξίες μας.
Συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία μας, όσο κι αν κάποιοι ενοχλούνται.
»

 
Μανιάτης: Ασχολούμαι μόνο με τους φοιτητές μου και τα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα
Σε μια ολιγόλογη αλλά σαφή ανάρτησή του στο facebook, ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε: «Επαναλαμβάνω ότι ασχολούμαι μόνο με τα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα και τους φοιτητές μου».


Η Χαρά Κεφαλίδου με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία» προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Υπεύθυνες σοβαρές θέσεις κοινής λογικής με συναίσθηση των αναγκών της χώρας, που εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, βρίσκουν ευρεία ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία. Συχνά υιοθετούνται από την Κυβέρνηση στην προσπάθεια να κρατηθεί η χώρα όρθια και να απαλλαγεί η ΝΔ από αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Κάπως έτσι, μέρος του Τύπου που επιμένει να πορεύεται με τη λογική του ‘χτες’, οδηγείται σε μονοπάτια επιστημονικής φαντασίας
».

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, δεν το άφησε αυτό αναπάντητο. Έγραψε μέσω Twitter: «Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δεξιάς εφημερίδας, ο κ Μητσοτάκης καλεί σε αποστασία βουλευτές του Κινήματος. Οι βουλευτές έδωσαν αποστομωτική απάντηση στην προβοκάτσια αλλά οκ.Μητσοτάκης συνεχίζει να σιωπά! Κρητικός, μου είπε τηλεφωνικά: “Το χούι είναι κληρονομικό & δεν κόβεται εύκολα”».

Share.

Comments are closed.