Δήμος Ι. Π. Μεσολογγίου προς πρώην δήμαρχο Ν. Καραπάνο: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν», ενίοτε …

0

«Για μια ακόμη φορά ο πρώην δήμαρχος αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και του ρόλου του ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου δίνει την δέουσα σημασία και βαρύτητα στα θεσμικά του όργανα, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου», τονίζει ο Δήμος Μεσολογγίου απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχο, Νίκο Καραπάνο.
Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του τελευταίου χθες, στην οποία και γινόταν λόγος για «για υποβάθμιση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου», ενώ παράλληλα ενημέρωνε ότι θα απέχει από τις διεργασίες του ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Μεσολογγίου:
«Κρείττον του λαλείν το σιγάν”, ενίοτε …
Για μια ακόμη φορά ο πρώην δήμαρχος αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και του ρόλου του ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης .
Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου δίνει την δέουσα σημασία και βαρύτητα στα θεσμικά του όργανα, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε ότι αφορά την Τηλεδιάσκεψη των δημοτικών συμβουλίων, δεν δήλωσαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι διαθέσιμοι και αυτό σκοπίμως το αποκρύπτουν όσοι διαμαρτύρονται για την διαδικασία «δια περιφοράς». Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και αρκετοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Κατά συνέπεια όλο αυτό το διάστημα αναγκαστικά ακολουθήθηκε η προαναφερόμενη, νόμιμη, διαδικασία.
Πλέον, έχει ληφθεί εδώ και μέρες η απόφαση ώστε η επόμενη συνεδρίαση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, τηρουμένων των μέτρων προστασίας καθώς η πανδημία του κορωνοϊού είναι σε ύφεση στη χώρα μας και μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Τότε αναγκαστικά ο απερχόμενος δήμαρχος δεν θα έχει δικαιολογία να μην παραβρίσκεται και θα πρέπει να μετακινείται από την μόνιμη κατοικία του στην Αθήνα, κάτι που δεν έκανε στις τελευταίες συνεδριάσεις για δικούς του λόγους.
Προφανώς ο πρώην δήμαρχος στην προσπάθειά του «κάτι να πει» και να δικαιολογήσει την ύπαρξή του, επιλέγει να προβαίνει είτε σε «παραληρήματα» δια  των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, είτε σε ανακοινώσεις που πολλές φορές απέχουν και της αλήθειας. Πως αλλιώς να ερμηνευθεί η αναφορά του ότι δεν εκδόθηκε ψήφισμα για το θάνατο του αείμνηστου πρώην αντιδημάρχου και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Σπανού;  Ή σκόπιμα παραπληροφορεί ή όσοι του παρέχουν πληροφορίες τον εκθέτουν. Γιατί και ψήφισμα εκδόθηκε και διαβιβάστηκε στην οικογένεια του εκλιπόντος και Δήλωση – Δελτίο Τύπου υπήρξε από το κ. Δήμαρχο αλλά και στεφάνι στην μνήμη του. Ωστόσο ο κ. Καραπάνος εξακολουθεί να «παίζει» με ευαίσθητα θέματα όπως είναι ο θάνατος ενός συμπολίτη μας και να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις μέσα από αυτό το θλιβερό γεγονός!  Λίγη σοβαρότητα δεν θα τον έβλαπτε.
Τέλος, δεν αντέχει καν κριτικής η αποστροφή του για τους μετανάστες. Ευτυχώς τα «αντανακλαστικά» της δημοτικής μας αρχής λειτούργησαν ταχύτατα και αποτράπηκε το ενδεχόμενο παραβίασης της  ποσοτικής κατανομής μεταναστών στο «παρά ένα». Το αποτέλεσμα μετράει και όχι το εάν έγινε ένα ακόμη δημοτικό συμβούλιο σε χρόνο που δεν επέτρεπε πολλά περιθώρια αντιδράσεων. Και μάλλον δεν θέλει να θυμάται την δική του θητεία όταν σε ταυτόσημη περίπτωση ο ίδιος αλληλο-συγχαίρονταν με τον τότε υπουργό Άμυνας και διακήρυσσε  Μουσεία στο 2/39 Σ.Ε., ενώ την ίδια ώρα μετανάστες έφταναν «εν κρυπτώ» στο Μεσολόγγι, χωρίς να έχει υπάρξει καμία απολύτως ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας απ’ το Δήμαρχό της. Αλήθεια, ο ίδιος δεν είχε ακούσει τίποτε σχετικά ή δεν τον απασχόλησε το θέμα; 
«Κρείττον του λαλείν το σιγάν» λοιπόν κε πρώην δήμαρχε .
Ο τελευταίος που μπορεί να κουνάει το δάκτυλο είστε εσείς

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου»

Η ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχου, Νίκου Καραπάνου

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες, η παράταξή μας το τελευταίο διάστημα συμμετείχε στις «εκ περιφοράς» συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Κι αυτό προκειμένου η απουσία μας και η πιθανή αδυναμία απαρτίας να μην εκληφθεί αφενός ως «σαμποτάρισμα» και αφετέρου για να μην λειτουργήσουμε ως «τροχοπέδη» σε κάποιες ελάχιστες αποφάσεις που επηρεάζουν καταλυτικά τη συνολική λειτουργία του δήμου.
Με δεδομένο όμως, ότι το τελευταίο εικοσαήμερο η εξέλιξη της COVID-19 στη χώρα μας είναι σε φάση αποδρομής και ως εκ τούτου είναι εφικτή, η «δια ζώσης» συνεδρίαση των οργάνων του δήμου (δημοτικό συμβούλιο, επιτροπές, κλπ) ως παράταξη δεν θα συμμετάσχουμε στην σημερινή προγραμματισμένη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου.
Και δεν θα συμμετάσχουμε ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας στην συνεχιζόμενη περιφρόνηση των θεσμών του δήμου Μεσολογγίου από τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του.
Ας γίνει αντιληπτό ότι η παράταξη μας δεν θα μείνει σιωπηλή στις μεθοδεύσεις για την εγκατάσταση του ολοκληρωτικού μοντέλου διοίκησης που προωθεί, ο κύριος δήμαρχος.
Ως επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας απευθύνω έκκληση στους συναδέλφους όλων των παρατάξεων για «μη συμμετοχή» στην συνεδρίαση, ως μια πρώτη καθολική αποδοκιμασία των ολοκληρωτικών πρακτικών, που επιβάλει στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ο κύριος δήμαρχος…
Υ.Γ. Ενδεικτικά να υπενθυμίσω τρία πρόσφατα γεγονότα που με τη στάση του ο κύριος δήμαρχος περιφρόνησε και απαξίωσε τον κυρίαρχο ρόλο του δημοτικού συμβουλίου:
1. Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξόδου
2. Ενδεχόμενη φιλοξενία μεταναστών στο δεύτερο μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης
3. Μη έκδοση ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου για το θάνατο του για οχτώ χρόνια δημοτικού συμβούλου Γιάννη Σπανού

Νίκος Καραπάνος
π. Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
»

 

Share.

Comments are closed.