Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι – «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό», τόνισε η εισαγγελέας

0

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα ένοχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ομαδικό βιασμό από κοινού τους δύο κατηγορούμενους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για την απάνθρωπη δολοφονία και  τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.
Πλέον, η διαδικασία συνεχίζεται με το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά ώστε να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών για τους δύο κατηγορουμένους.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από μέλη του ακροατηρίου.
Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει τη ενοχή των δύο κατηγορουμένων της υπόθεσης, του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του.
Οι δύο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους.

Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι δύο κατηγορούμενοι
Υπενθυμίζεται πως οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Η εισαγγελέας της έδρας: «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό»
«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό», τόνισε η εισαγγελέας της έδρας και έκλεισε την αγόρευση της, ζητώντας να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

«Αλήθειες δεν άκουσα. Οι κατηγορούμενοι δεν έδειξαν μεταμέλεια και με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης. Υπήρξε έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος» ανέφερε κατά την αγόρευση της, κάνοντας λόγο για «ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν».
«Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη. Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν», πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Share.

Comments are closed.