Έφοδος του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής – Πέταξαν τρικάκια υπέρ των κορονο-πάρτι

0

Έφοδο στο δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ομάδα μελών του «Ρουβίκωνα», με αφορμή τις πρόσφατες εικόνες βίας στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη.
Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν στο δημαρχιακό μέγαρο, όπου πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα.
Στη συνέχεια, χωρίς να προκληθούν περαιτέρω εντάσεις, αποχώρησαν από το σημείο και τράπηκαν σε φυγή, προτού φθάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, μάλιστα, δημοσίευσαν σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η ενέργειά τους συνιστά «απάντηση» στα όσα έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες στην Αγία Παρασκευή.

Ανάμεσα σε άλλα γράφουν στην προκήρυξή τους:
«Τις προηγούμενες μέρες, μετά το τέλος της καραντίνας και καθώς ο κόσμος έβγαινε από το καβούκι του ύστερα από εβδομάδες εγκλεισμού, βιώσαμε την σοκαριστική επιστροφή στην κανονικότητα. Μια σειρά περιστατικών σε πλατείες της πρωτεύουσας, με κόσμο να μαζεύεται τα βράδια και τις δυνάμεις της αστυνομίας να επιτίθενται με πρωτοφανή βαρβαρότητα μας δίνουν μια εικόνα από ένα μέλλον που έρχεται.

Στην Αγία Παρασκευή πάλι, στο ίδιο κλίμα, οι δυνάμεις καταστολής σάρωσαν τον κόσμο που απλά βγήκε να αναπνεύσει. Και εκεί ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς αφού πέρασε από το στάδιο των ανόητων απειλών κατά των κατοίκων, αφού ανακάλυψε “εισαγόμενους ταραξίες” σήκωσε την παντιέρα της καταστολής και της μαύρης φοβικής προπαγάνδας. Πίσω βέβαια από την “αγανάκτησή” του κρύβονται τα σχέδια για ανάπλαση της πλατείας, για πολλαπλασιασμό των τραπεζοκαθισμάτων, για εξυπηρέτηση τοπικών συμφερόντων από αυτά που τόσο συνηθισμένα είναι στον βούρκο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η απάντηση που έλαβε ήταν η πρέπουσα και ιδιαίτερα ταπεινωτική. Δεν του πέρασε, τα ΜΑΤ δεν πέτυχαν τον στόχο τους, η βάση επέβαλε την επιλογή της.»

Share.

Comments are closed.