Το ΚΙΝΑΛ επιμένει στην πολιτική του αυτονομία και αντιτίθεται στις πρόωρες εκλογές

0

Στο Κίνημα Αλλαγής αρνούνται να μπουν ακόμα και στη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, παρ’ ότι στέλνουν το μήνυμα ότι σε περίπτωση που αυτές γίνουν, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αντίθετα θα είναι έτοιμοι.
«Αν ο κ. Μητσοτάκης πάρει την απόφαση να στείλει τη χώρα σε εκλογές, με τους πολίτες να πηγαίνουν με μάσκες και αντισηπτικά στις κάλπες, τότε θα μείνει στην ιστορία των εκλογών ως στίγμα, μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας», δήλωσε μιλώντας στη Δέλτα Τηλεόραση Θράκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει προεκλογική συζήτηση και εκλογική διαδικασία που να ενισχύει τη λογοδοσία και τη Δημοκρατία με τον κόσμο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει έξω. «Τους ζητάμε να μείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν αν δεν είναι απαραίτητο, και κάποιοι φαντάζονται ότι μπορεί να γίνουν εκλογές. Και αυτό δεν προκύπτει από κανένα υπόγειο, το λένε ευθέως μια σειρά στελέχη της ΝΔ, που πιστεύουν ότι ενδεχομένως χρειάζεται να πάρουν μια νέα νομιμοποίηση», είπε με νόημα.
Στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχει η εκτίμηση ότι μια τέτοια απόφαση δεν θα διέφερε σε τίποτα με αυτό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας τον Σεπτέμβριο του 2015 και διαμηνύουν πως σε μία τέτοια περίπτωση, η ΝΔ θα κριθεί για αυτή της την επιλογή. «Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», λένε, τονίζοντας την ίδια στιγμή ότι δεν ανησυχούν ούτε για την ‘προπαγάνδα’ κάποιων που διαρρέουν ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να συνεργαστεί με κάποιο άλλο κόμμα. Θυμίζουν εξάλλου ότι πριν από δύο χρόνια, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τους αποκαλούσαν «ουρά της ΝΔ» και το αντίστροφο, με αποτέλεσμα τις μισές μέρες της εβδομάδας, να είναι «ουρά της ΝΔ» και τις άλλες μισές «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτηριστικά λένε.
Σε κάθε περίπτωση, το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην πολιτική του αυτονομία, που αποτελεί εξάλλου και συνεδριακή του απόφαση. «Αποδείξαμε ότι είμαστε αυτόνομοι, δεν είμαστε ουρά κανενός και θα αποδείξουμε ότι ο τόπος έχει ανάγκη από πραγματικές αλλαγές και όχι επιστροφή στο παρελθόν», υποστήριξε ο Παύλος Χρηστίδης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, αφού το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα κόμμα της αντιπολίτευσης και ως τέτοιο, ασκεί αντιπολίτευση σε αυτόν που βρίσκεται στην κυβέρνηση, χωρίς πάντως να… ξεχνά τι έκαναν οι προηγούμενοι.

Share.

Comments are closed.