Χαρά Κεφαλίδου: Ποια είναι τελικά η πραγματική εικόνα στα σχολεία μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα;

0

Η βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου, κατέθεσε χθες 11/05/2020, Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως με θέμα «Ποια είναι τελικά η πραγματική εικόνα στα σχολεία μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα;», η οποία θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή στις 10:45 πμ. 

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:
«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως
Θέμα: «Ποια είναι τελικά η πραγματική εικόνα στα σχολεία μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα
Σήμερα πραγματοποιείται το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων μετά την αναγκαστική διακοπή της λειτουργίας τους στις 11 Μαρτίου προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού COVID19. Το Υπουργείο Παιδείας υιοθετώντας τις Εισηγήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αποφάσισε και προχώρησε στη σταδιακή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.
Η εξειδίκευση και η εφαρμογή των μέτρων στα σχολεία ήταν και είναι ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Ακολουθήθηκε η λογική της τμηματικής λειτουργίας, ξεκινώντας από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και καταλήγει στην ενδεχόμενη λειτουργία και των Δημοτικών Σχολείων.
Ουσιαστικά, το σημερινό άνοιγμα των σχολείων αποτελεί ένα δύσκολο crash test για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Για τον τρόπο επαναλειτουργίας των σχολείων, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, παραμένουν τεράστια κενά και ασάφειες. Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές προβληματίζονται, ενώ και η ελληνική κοινωνία είναι διχασμένη.
Η αναμετάδοση των μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο πυροδότησε ακόμη περισσότερο αυτόν τον διχασμό. Υπάρχουν ισχυρές αντιρρήσεις ως προς την παιδαγωγική ορθότητα και την έκθεση ανήλικων μαθητών σε δημοσιότητα, καθώς και αμφισβήτηση για τη νομιμότητα του μέτρου.
Δυστυχώς, κατά τη συνήθη τακτική του Υπουργείου, κανένας διάλογος δεν προηγήθηκε με την εκπαιδευτική κοινότητα, που είναι αυτή που κλήθηκε και καλείται να υλοποιήσει σήμερα πρωτόγνωρα μέτρα σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:
1.Γνωρίζετε ποια είναι η πραγματική εικόνα σε ό,τι αφορά τα μέτρα υγιεινής και μαθησιακής προόδου με το άνοιγμα των σχολείων;
2.Ποιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν στα σχολεία και πως καλύφθηκαν;
3. Συνεχίζεται η εξ αποστάσεως ασύγχρονη και σύγχρονη εκπαίδευση;
4. Ποιο είναι το ποσοστό των σχολικών μονάδων ανά την επικράτεια όπου πραγματοποιείται αναμετάδοση των μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο από τις τάξεις;
5. Πότε πρόκειται να καταθέσετε στη Βουλή την γνώμη και τις προδιαγραφές αναμετάδοσης σε πραγματικό χρόνο του μαθήματος τάξης, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών δεδομένων;
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Χαρά Κεφαλίδου»

Share.

Comments are closed.