Νικήτας Κάλφας: Απελπισία και Αγανάκτηση στην Αριστερά και όχι μόνο

0

Οι κάθε λογής αριστερόφρονες (αλλά όχι μόνο) νοιώθουν απελπισία, αγανάκτηση και εκνευρισμό για το γεγονός πως η κυβέρνηση «των άλλων» διαχειρίσθηκε με επιτυχία δύο κρίσεις, συσπειρώνοντας συγχρόνως, τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Κοντά σ’ αυτούς υπάρχουν και καθαρόαιμοι δεξιόφρονες που νοιώθουν παραγκωνισμένοι από την κυβέρνηση θεωρώντας πως καταπατήθηκαν τα κομματικά τους δικαιώματα.
Σε σχέση με το Μεταναστευτικό ελπίζουν κι εύχονται πως οι Τούρκοι θα επανέλθουν. Αλλά αυτό δεν το ελέγχουν.
Έτσι τώρα, μόλις χαλάρωσαν οι περιορισμοί της κίνησης, έβαλαν σαν στόχο να υπονομεύσουν την προσπάθεια της «ομαλοποίησης» της κατάστασης επιδιώκοντας να αναζωπυρωθεί η επιδημία, ώστε να επιβληθεί ένα νέο lockdown, και να μιλήσουν για «ανικανότητα» και «αποτυχία» της κυβέρνησης των «άλλων». Στέλνουν, λοιπόν, τους νεολαίους τους και τους χαζούς τους στις παραλίες και κυρίως στις πλατείες για να «κάνουν αντίσταση».
«Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές» διακήρυσσε το σύνθημα που συνόδευε το κάλεσμα διαφόρων συλλογικοτήτων, για συγκέντρωση στις πλατείες. Κι αν πέσουν και μερικές molotov ακόμα καλύτερα.
Αλλά το καλύτερο των αριστεροφρόνων τους είναι το λαϊκιστικό «Δεν θα πεθάνουμε από τον κορονοϊό, από τη φτώχια θα πεθάνουμε» υποστηρίζοντας πως υπάρχει οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο φτωχοποίησης του πληθυσμού «προς τέρψη των καπιταλιστών που θέλουν να επιβάλουν μισθούς πείνας για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους». Στο αντεπιχείρημα πως η πανδημία επιφέρει επιπτώσεις στις οικονομίες παγκοσμίως έχουν άμεση την απάντηση: «είναι παγκόσμια καπιταλιστική συνωμοσία».
Καλώς ή κακώς, η κυβέρνηση έχει διαλέξει έναν συγκεκριμένο τρόπο για να περάσουμε την πανδημία.
Στις επιλογές της κυβέρνησης η αντιπολίτευση, θεσμική και εσωκομματική, οφείλει να ασκεί σοβαρό έλεγχο και να αναδεικνύει τα όποια τυχόν λάθη της.
Δυστυχώς, στην αντιπολίτευση επιδιώκουν να καρπωθούν πολιτικά οφέλη από την καταπάτηση των κανόνων και των περιορισμών και ενθαρρύνουν στάσεις όπως αυτές της πλατείας Αγίας Παρασκευής και της Κυψέλης βάζοντας ολόκληρη την κοινωνία μας σε μεγάλο υγειονομικό και ειδεχθή οικονομικό κίνδυνο.

* Ο Νικήτας Κάλφας  είναι πρώην Περιφερειακός Συντονιστής Βορείου Αιγαίου για Το Ποτάμι και τώρα Μέλος του κόμματος «Κοινωνία Αξιών».

Πατήστε και δείτε τα 33 προηγούμενα άρθρα του Νικήτα Κάλφα

Share.

Comments are closed.