Κίνημα Αλλαγής: Επενδύουν στο Ενδιάμεσο Πρόγραμμα για να καταλήξουν στη Συνδιάσκεψη

0

Στην ανάγκη ενδιάμεσου προγράμματος επιμένουν στο Κίνημα Αλλαγής. Το θεωρούν, εξάλλου, απαραίτητο για την ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα, μετά την κρίση που θα προκαλέσει η πανδημία, ειδικά για τους οικονομικά πιο αδύναμους και όσους επλήγησαν ιδιαίτερα από τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.
Παράλληλα στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για τη Συνδιάσκεψη που έχει αναβληθεί λόγω κορονοϊού, και η οποία προγραμματίζεται για το φθινόπωρο, εκτός απροόπτου.
Χαρακτηριστικό δε είναι το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η Χαριλάου Τρικούπη καταθέτει συνεχώς προτάσεις. Ενδεικτικό είναι ότι από το σχέδιό της για επιδότηση της εργασίας προ δεκαημέρου, προχώρησε σε προτάσεις για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, τον Τουρισμό, τα Εργασιακά και τελικά το Μεταναστευτικό, δίνοντας το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει στο μέλλον.
Στο Κίνημα Αλλαγής ξεκαθαρίζουν ότι οι ασκούμενες πολιτικές της ΝΔ τους βρίσκουν απέναντι και γι’ αυτό ξετυλίγουν το ενδιάμεσο πρόγραμμα σε όλους τους τομείς του, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στην Παιδεία, τον Πρωτογενή Τομέα, τις Επενδύσεις και τα Δάνεια, το Μεταναστευτικό και τα Εργασιακά, αλλά και τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν προτίθενται να ‘χαρίσουν’ σε κανέναν το ΕΣΥ.
Την ίδια ώρα, ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης έχει αναλάβει να ενεργοποιήσει τους πάντες εν όψει Συνδιάσκεψης, η οποία όπως είπαμε παραπάνω, καλώς εχόντων των πραγμάτων, προγραμματίζεται πλέον για το φθινόπωρο και εφόσον κάτι τέτοιο δεν θα εμποδίζεται από την πανδημία ή τυχόν πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Χριστοδουλάκης είχε ήδη τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των Τομέων του κόμματος, ενώ το ίδιο θα κάνει με τους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών – προηγήθηκε ένας πρώτος κύκλος επαφών τους με τον Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος, Στέφανο Παραστατίδη – προκειμένου όλοι να αρχίσουν να προετοιμάζονται για την Συνδιάσκεψη, η οποία θα έχει σχέση με το νέο πρόγραμμα που δουλεύεται για την «Ελλάδα και την Ευρώπη μετά», εννοεί μετά τον κορονοϊό, και θα έχει κοστολογημένες προτάσεις σε όλα τα επίπεδα. Η κατάθεση προτάσεων, εξάλλου, έχει ήδη ξεκινήσει και για καθεμιά από αυτές το Κίνημα Αλλαγής προκαλεί τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν υπεύθυνα.

Share.

Comments are closed.