Δημήτρης Κουρουβακάλης*: Ερωτήματα στο πρωθυπουργό για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

0

Κύριε Μητσοτάκη,

εν μέσω πανδημίας του κορωνοΐου, προχώρησες στην ψήφιση του νομοσχεδίου – σκούπα για το περιβάλλον, που θα καθορίσει τη φυσιογνωμία και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Ένα νομοσχέδιο το οποίο ψήφισες χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τα κόμματα, τους περιβαλλοντικούς φορείς και την κοινωνία, αφού μόνο οι τροπολογίες που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή ήταν 360 σελίδες!!!
Ένα νομοσχέδιο που καταργεί την προστασία των περιοχών NATURA 2000, καταργεί την αυτοτέλεια των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, προωθεί την λογιστική επέκταση των βιομηχανικών ΑΠΕ, εκχωρεί τον έλεγχο των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε ιδιώτες, νομιμοποιεί τα αυθαίρετα εντός δασικών εκτάσεων και παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις, ευρωπαϊκές οδηγίες και διεθνείς συμβάσεις.
Μεταξύ των άλλων το νομοσχέδιο σου προβλέπει την δυνατότητα μίσθωσης Δημοτικών Απορριμματοφόρων από ιδιώτες εργολάβους, που θα αναλαμβάνουν τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δηλαδή, οι ιδιώτες θα κερδοσκοπούν με χρήματα που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και οι δημότες…. Αληθεύουν;

* Ο Δημήτρης Κουρουβακάλης είναι Πρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου & Μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ

Δείτε τα 6 προηγούμενα άρθρα του Δημήτρη Κουρουβακάλη

Share.

Comments are closed.