Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ) προς τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ: «Δεν είστε παρόντες, είστε απόντες»

0

«Βολές» κατά των Βουλευτών του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσαν τα μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών της ΟΛΜΕ επειδή δεν καταψήφισαν την τροπολογία της Νίκης Κεραμέως για  τα Live streaming μαθήματα από τις αίθουσες των σχολείων, αλλά δήλωσαν “παρών” στη Βουλή.
«Χθες οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ δήλωσαν «Παρών». Δεν ήταν παρόντες όμως. Απόντες είναι. Από την εκπαιδευτική πραγματικότητα», τονίζει η παράταξη Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών της ΟΛΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΚ
«Υπερψηφίστηκε χθες (νύκτα) στη Βουλή η εκπρόθεσμη και  σε άσχετο  με την Παιδεία  νομοσχέδιο, τροπολογία για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος από τη σχολική τάξη.
Πρόκειται για μία ρύθμιση που ευτελίζει  την  παιδαγωγική ελευθερία , απαξιώνει την  ουσία της διδασκαλίας, παραβιάζει   προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών και ακυρώνει τη διδακτική πράξη ως μία διαδικασία αυθεντικής και  ζωντανής αλληλεπίδρασης εκπαιδευτικών και μαθητών.
Δεν έχουμε την απαίτηση από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ να αντιληφθούν την διδακτική – μαθησιακή διεργασία και την προσωπική παιδαγωγική σχέση που χτίζεται μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα από κάθε λεπτό της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Είχαμε όμως την ελπίδα ότι θα καταλάβουν το αίτημα και τα επιχειρήματα –όχι των συνδικαλιστών- αλλά του συνόλου σχεδόν των μάχιμων εκπαιδευτικών  που δίνουν τον αγώνα της εκπαίδευσης στην τάξη.
Είχαμε την ελπίδα ότι το ΚΙΝΑΛ θα τιμήσει  τις δημοκρατικές του παρακαταθήκες και θα δείξει τα απαραίτητα αντανακλαστικά .
Χθες οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ δήλωσαν «Παρόν».
Δεν ήταν παρόντες όμως.
Απόντες είναι. Από την εκπαιδευτική πραγματικότητα

Share.

Comments are closed.