Κορωνοϊός: Τέλος στα υπαίθρια πάρτι με λήψη μέτρων – Ανησυχία λοιμοξιολόγων Σύψα & Γώγου

0

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις υγειονομικές Αρχές της χώρας αναφορικά με τα τελευταία περιστατικά συνωστισμού σε Αγία Παρασκευή και Βόλο, όπου πλήθος πολιτών έστησαν υπαίθρια πάρτι με ποτά στα χέρι, παρά τις σχετικές συστάσεις, και γι’ αυτό έρχονται μέτρα και πρόστιμα.
Από την ερχόμενη Δευτέρα (ίσως και νωρίτερα, εάν υπάρξουν νέα παρόμοια περιστατικά) το πρόστιμο για τους καταστηματάρχες που αψηφούν τα μέτρα θα ανέρχεται στα 5.000 ευρώ. Παράλληλα, θα σφραγίζεται το κατάστημα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.
Αναφορικά με τους πολίτες που αψηφούν τις συστάσεις των ειδικών, γι’ αυτούς θα ισχύσει το πρόστιμο των 150 ευρώ για τη μη τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

Σύψας για το πάρτι της Αγίας Παρασκευής: Ετσι άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στην Ιταλία
Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις χθεσινοβραδινές εικόνες από το πάρτι της Αγίας Παρασκευής εξέφρασε σήμερα το πρωί και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. «Είναι τεράστιο λάθος αυτό. Ο ιός είναι εδώ και μπορεί να συνεχίσει στην κοινότητα. Ο δείκτης R0 (σ.σ.: ο δείκτης διασποράς του κορωνοϊού) μπορεί να φτάσει το 2,5 σε ημέρες, δεν θέλει πολύ χρόνο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

Στη συνέχεια τόνισε χαρακτηριστικά ότι κάτι παρόμοιο συνέβη στην Ιταλία «και άνοιξαν οι πόρτες της κόλασης και δεν έχουν κλείσει ακόμα. Ετσι απότομα θα γίνει. Εάν διασπείρουμε ανελέητα στην κοινότητα, αυτό θα γίνει».

Γώγος για Αγία Παρασκευή: Ανησύχησα, νομίζουν ότι δεν θα έχουμε νέα κρούσματα
Την ανησυχία του για το πάρτι των 300 ατόμων στην Αγία Παρασκευή εξέφρασε ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

«Φυσικά το φοβάμαι, ήταν η δεύτερη ημέρα (άρσης των μέτρων). Φανταστείτε να ανοίξουν και τα μαγαζιά», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος.
Στη συνέχεια εξήγησε ότι τωρινός στόχος ήταν να δοθεί προσοχή στο μετρό, στα λεωφορεία και τα μέσα μεταφοράς «και τελικά προκύψανε πολλοί άλλοι πυρήνες χειρότεροι».
«Δεν έχει καταλάβει ο κόσμος. Νομίζω κατάλαβε ότι τελείωσε το θέμα, έχουμε μηδέν κρούματα δεν έχουμε καμία προοπτική για νέα κρούσματα και φέρεται όπως φερόταν πίσω από την επιδημία. Πραγματικά ανησύχησα», σημείωσε ο καθηγητής.
Τωρινόε στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση στα λίγα κρούσματα που θα υπάρξουν και φυσικά η περιχαράκωσή τους με ιχνηλάτηση. «Άντε να ιχνηλατήσει κανείς αυτό που έγινε στην Αγία Παρασκευή», είπε.

Share.

Comments are closed.