ΥΠΕΘΑ για κορονοϊό: Μόνο ένα κρούσμα σε εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων

0

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 21 εκ των οποίων, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό κ Σωτήρης Τσιόδρας, τα 11 αφορούν υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με διευκρινίσεις του Υπουργείου Άμυνας, από τα 11 κρούσματα μόνο το ένα αφορά εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και ένα άλλο σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ.
Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο.
Συνεπώς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Και καταλήγει η ανακοίνωση, αναφέροντας ότι «οι αναφορές περί κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Share.

Comments are closed.