Νικήτας Κάλφας*: Εγώ, λοιπόν, είμαι αισιόδοξος

0

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επέδειξε αξιοθαύμαστη ενότητα και ομοψυχία κατά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19 εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες του ιατρικού επιτελείου και τις συνακόλουθες απαγορεύσεις που επέβαλε η κυβέρνηση, ακόμα και κατά την διάρκεια των ημερών του Πάσχα, που παραδοσιακά οι Έλληνες εορτάζουμε μετακινούμενοι στην ύπαιθρο.
Οι λίγες -ελάχιστες- φάλτσες φωνές που ακούστηκαν και κάποιες αντικοινωνικές συμπεριφορές που παρατηρήθηκαν -και τιμωρήθηκαν- δεν αλλάζουν την εικόνα. Βεβαίως, η κρίση δεν τελείωσε. Ακόμα κι αν μηδενιστούν τα κρούσματα του κορωνοϊού, θα έχουμε ν’ αντιπαλέψουμε την οικονομική δυσπραγία που προκαλεί παγκοσμίως η πανδημία και βρίσκει τη Χώρα σε κρίσιμη οικονομική καμπή.
Αλλά είμαι αισιόδοξος ότι με ενότητα κι ομοψυχία, με αλληλεγγύη και σεβασμό, αλλά και κυβερνητικές πολιτικές που θα έχουν στέρεα επιστημονική βάση θα τον περάσουμε κι αυτόν τον κάβο και θα φέρουμε το καράβι, όπου όλοι είμαστε πλήρωμα και όχι απλά επιβάτες, στα υπήνεμα νερά της ανάπτυξης και πάλι.

* Ο Νικήτας Κάλφας  είναι πρώην Περιφερειακός Συντονιστής Βορείου Αιγαίου για Το Ποτάμι και τώρα Μέλος του κόμματος «Κοινωνία Αξιών».

Πατήστε και δείτε τα 32 προηγούμενα άρθρα του Νικήτα Κάλφα

Share.

Comments are closed.