Θα έχουμε νέο «φίλτρο» στις μετακινήσεις εκτός Αττικής μετά τις 18 Μαΐου;

0

Στο ερώτημα αυτό καλούνται να δώσουν απάντηση οι αρμόδιοι και τούτο γιατί υπάρχει πιθανότητα σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, με βάση τα τοπικά κρούσματα της επιδημίας αλλά και τις… διαμαρτυρίες εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα η ανησυχία των αυτοδιοικητικών προέρχεται από το γεγονός ότι πλέον θα μπορούν να μεταβούν στα χωριά οι Αθηναίοι και οι κάτοικοι των αστικών κέντρων μετά τις 18 Μαΐου, οπότε θα επιτρέπεται η μετάβαση των πολιτών σε περιοχές εκτός του νομού κατοικίας τους.
Έτσι παρότι υπάρχει η αναφορά ότι στις 18 Μάϊου θα έχουμε γενική «απελευθέρωση» των μετακινήσεων εντός της Ελλάδος, η κυβέρνηση κι οι επιτελείς της Πολιτικής Προστασίας πληροφορούμαστε ότι προσανατολίζονται σε απαγορεύσεις μετάβασης σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Τούτο θα γίνει με πιθανολογούμενο κριτήριο να μην νοσήσουν κάτοικοι των αστικών κέντρων που θα μεταβούν σε επαρχιακές περιοχές με πολλά κρούσματα ή να μην μεταφέρουν τον ιό κάτοικοι της Αθήνας κι άλλων πόλεων σε περιοχές που έχουν μηδενικό ή ελάχιστο αριθμό νοσούντων.
Το βέβαιο είναι ότι αρκετοί δήμαρχοι έχουν ενημερώσει κρατικούς αξιωματούχους ότι δεν θέλουν επισκέπτες από την Αθήνα κι από άλλες περιοχές και μετά τις 18 Μαΐου, σε μία επανάληψη των θέσεών τους και πριν το Πάσχα. Και έτσι ζητούν να απαγορευθούν εκ νέου οι μετακινήσεις εκεί…
Αξίζει να δώσουμε βάρος και στα όσα έχει δηλώσει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς «θα δώσουμε την δυνατότητα να μεταβούν στα εξοχικά τους κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κι υπό συγκεκριμένους όρους που όλα αυτά θα προκύψουν από τα επιδημιολογικά φορτία και τους πολλαπλασιαστές που εκείνη την περίοδο θα έχουν κατοχυρωθεί για την κάθε περιοχή. Άρα όλα αυτά θα γίνουν με ξεκάθαρους κανόνες και πρωτόκολλα.
Ο στόχος δεν είναι να στείλουμε τους ανθρώπους αυτούς στα χωριά τους και να νοσήσουν αλλά να τους δώσουμε ψυχικό και ψυχολογικό διέξοδο. Άρα υπομονή, έχουμε -μέχρι τις 18 Μαΐου- μπροστά μας ν ανέβουμε ένα βουνό ν ανέβουμε και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά
».

Φυσικά παραμένει ζητούμενο ποια θα είναι τα κριτήρια για τον «αποκλεισμό» περιοχών από τις επισκέψεις των αστικών κέντρων κι αν αυτό προκαλέσει καταγγελίες κι αναφορές για όχι ισότιμες επιλογές.

Share.

Comments are closed.