Έβρος: Νέα επεισόδια με Τούρκους να πυροβολούν στον αέρα

0

Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται, καθώς το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν δύο νέα περιστατικά πυροβολισμών από στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής (Jandarma), στο Τυχερό του Έβρου.
To πρώτο περιστατικό καταγράφηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Συγκεκριμένα, δύο φουσκωτά της Jandarma με δύο επιβάτες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού και έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα και μια φωτοβολίδα που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.
Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε τα μεσάνυχτα, όταν ένα σκάφος της Jandarma, στο οποίο επέβαιναν επίσης δύο άτομα απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια. Οι επιβάτες έριξαν εκφοβιστικά πυρά στον αέρα.
Τους εντόπισε ενέδρα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σημειώνεται πως καμία από τις δύο βάρκες δεν είχε φωτεινές ενδείξεις.

Spiegel: Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν Γερμανούς της Frontex στον Έβρο
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν κατά Γερμανών, μελών της Frontex, τουλάχιστον μία φορά. Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης κοντά στο Τυχερό Έβρου.

Όπως περιγράφει το Spiegel, οι Γερμανοί είδαν, με κιάλια, έναν Τούρκο στρατιώτη στην άλλη πλευρά των συνόρων να στοχεύει με ένα αυτόματο όπλο στην ελληνική πλευρά.
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος έκανε μία άσεμνη χειρονομία και επέστρεψε στη σκηνή του. Άλλοι στρατιώτες που ήταν μαζί του τού φώναζαν «έλα, έλα». Λίγο αργότερα, εμφανίστηκαν ακόμη έξι Τούρκοι και όλοι στόχευαν με τα όπλα τους τούς Γερμανούς και τους Έλληνες συνοριοφύλακες.

Share.

Comments are closed.