Κορονοϊός: Κανένας νέος θάνατος στην Ελλάδα -16 νέα κρούσματα, 2.506 σύνολο – 47 στις ΜΕΘ [Βίντεο]

0

Στη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο εκπρόσωπός του καθηγητής κ Τσιόδρας είπε ότι:
Σήμερα έχουμε 16 νέα κρούσματα, με το σύνολο να φτάνει στα 2.506 κρούσματα, εκ των οποίων το 56% είναι άνδρες. Επίσης ανακοίνωσε ότι σήμερα δεν είχαμε κανέναν θάνατο, με τον αριθμό των νεκρών να διατηρείται στους 130.
Από αυτούς, 33 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με ενδιάμεση ηλικία τα 74 έτη. Το 90,4% των θυμάτων του κορονοϊού είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.
Όσον αφορά τον αριθμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ κατέβηκε στους 47 με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη (13 εξ αυτών γυναίκες). Το 89,4% εξ αυτών έχουν υποκείμενο νόσημα.
Ο αριθμός των ασθενών που έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ ανέρχεται στα 63 άτομα και μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα έχουν γίνει 63.087 εργαστηριακά τεστ για κορονοϊό.
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι τα αποτελέσματα μελέτης Ελβετών ειδικών είναι σε πρώτη φάση θετικά. Οι ερευνητές ανέλυσαν το γονιδίωμα του ιού που συνέλεξαν από 36 διαφορετικές χώρες.

Διαπίστωσαν ότι οι μεταλλάξεις του ιού γίνονται με αργό ρυθμό, γεγονός που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας αφού το εμβόλιο που αναμένεται να παρασκευαστεί θα είναι αποτελεσματικό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επίσης οι Ελβετοί κατόρθωσαν ουσιαστικά να χαρτογραφήσουν τον κορονοϊό και έτσι πλέον γνωρίζουμε τον “οδικό χάρτη”, δηλαδή από ποια χώρα μεταφέρθηκε σε άλλη.
Δίνοντας ένα παράδειγμα ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στις ΗΠΑ ο ιός τον Ιανουάριο μεταφέρθηκε από την Κίνα και αργότερα από την Ευρώπη.
 κάτι που δείχνει και τους κινδύνους από την παγκοσμιοποίηση.
Τέλος μίλησε για τα μέτρα ασφαλείας σε Ειρηνοδικεία, Πρωτοδικεία, Υποθηκοφυλακεία και ανέφερε για χρήση μάσκας τόσο από τους δικαστές, όσο και από τους συνηγόρους και τους διαδίκους αλλά και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των υπηρεσιών αυτών. Επίσης τόνισε ότι και εδώ ισχύει η απόσταση 1,5μ. των ευρισκομένων στους χώρους αυτούς.
Στη συνέχεια αυστηρή προειδοποίηση στους πολίτες να μην κινούνται κατά βούληση καθώς είναι σε ισχύ τα μέτρα έως τις 4 Μαΐου, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Επιπλέον ανέφερε πως μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του ιού, η καθημερινότητά μας δεν θα είναι ίδια όπως την ξέραμε.
Σε ό,τι αφορά το τι ανοίγει και πότε, τόνισε ότι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο μελετώντας όλα τα δεδομένα. Ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η επόμενη φάση θα είναι η σταδιακή επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ με τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό από Τσιόδρα – Χαρδαλιά – Κοντοζαμάνη

Share.

Comments are closed.