Θρίλερ με τις δύο κλινικές σε Περιστέρι και Γλυφάδα – Εισαγγελική έρευνα μετά τα κρούσματα κορονοϊού

0

Ανησυχία και εκνευρισμό έχουν προκαλέσει σε κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας τα κρούσματα που υπήρξαν σε δύο κλινικές στα νότια προάστια και στην δυτική Αττική, καθώς δεν τηρήθηκαν τα αυστηρά μέτρα υγιεινής τα οποία προκάλεσαν την εξάπλωση της νόσου. 
Η “Κασταλία” στο Ελληνικό και οι “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι έχουν μετατραπεί πλέον σε υγειονομικές “βόμβες” με τους δεκάδες νοσηλευόμενους και το προσωπικό να αγωνιούν για την κατάσταση της υγείας τους. Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες που αρχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες, οι νεφροπαθείς που πήγαιναν για αιμοκάθαρση δεν γνώριζαν ότι υπήρχε θετικό κρούσμα στην κλινική.
Όπως έγινε τελικά γνωστό, τα τρία από τα θύματα που ανακοινώθηκαν προέρχονται από την κλινική «Ταξιάρχαι». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδιδαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και OPEN, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, ενώ οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν έναν ακόμη νεκρό να προέρχεται από την κλινική «Κασταλία». Ωστόσο, νέα δεδομένα από την επίσημη ενημέρωση θέλουν και τα τρία θύματα να προέρχονται από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.
Τα περιστατικά αυτά ανάγκασαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Βαγγέλη Ιωαννίδη να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.
Συγκεκριμένα, η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα.
Το επίμαχο άρθρο προβλέπει ότι «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  1. με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων
  2. με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο
  3. με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου
  4. με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Πάντως τόσο το Μαξίμου όσο και η επιστημονική ομάδα του υπουργείου Υγείας σημειώνει πως η δυσκολότερη περίοδος θα είναι όταν θα αρχίσει σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, καθώς τότε θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η ατομική ευθύνη και η αυστηρή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής. Εκείνο που προκαλεί έκδηλη ανησυχία είναι ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα το οποίο θα επαναφέρει την καραντίνα, θα δοκιμαστούν οι αντοχές του συστήματος υγείας, αλλά και θα αυξήσει τις επιπτώσεις στην οικονομία.

Share.

Comments are closed.