Χαρά Κεφαλίδου: Το νομοσχέδιο του Υπυργείου παιδείας παραμένει ατελές με ιδεοληπτικά χαρακτηριστικά

0

Η Υπεύθυνης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου με ανακοίνωση της, αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, επιτίθεται στην κυβέρνηση για καταθέτει το νομοσχέδιο εν εν μέσω επιδημίας και διακοπών Πάσχα από το οποίο «απουσιάζει το όραμα και η συνολική στρατηγική». Συνεχίζοντας αναφέρει ότι «Το νομοσχέδιο έχει τη μορφή διακηρύξεων, παραμένει ατελές με ιδεοληπτικά χαρακτηριστικά».
Τέλος καλεί την κυβέρνηση «να “παγώσει” αυτή τη διαδικασία. Να ξεκινήσει άμεσα ένα ουσιαστικό διάλογο με τα πολιτικά κόμματα, τους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της εκπαίδευσης και να καταθέσει ολοκληρωμένη πρότασης για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Χαράς Κεφαλίδου
 «Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επέλεξε εν μέσω επιδημίας και διακοπών Πάσχα να καταθέσει πολυνομοσχέδιο με ποικίλες παρεμβάσεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. 
Για άλλη μια φορά απουσιάζει το όραμα και η συνολική στρατηγική. Το νομοσχέδιο έχει τη μορφή διακηρύξεων, παραμένει ατελές με ιδεοληπτικά χαρακτηριστικά.
Τελικά η αναφορά και η επίκληση τίτλων χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, όπως Εθνικό Απολυτήριο, Τράπεζα Θεμάτων, εισαγωγή καινοτομιών, επιμόρφωση, πρότυπα και πειραματικά σχολεία κλπ., αποδομούν την ουσία των εκπαιδευτικών πολιτικών και δράσεων.
Επισημαίνουμε ότι :

  • Δεν μπορεί να υπάρχει εκπαιδευτική πολιτική στο Λύκειο, χωρίς ουσιαστικές ρυθμίσεις για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και ταυτόχρονη αναφορά σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 
  • Δεν μπορεί να συντηρείται το αποτυχημένο μοντέλο Δημοτικού σχολείου του ΣΥΡΙΖΑ 
  • Δεν μπορεί να συνεχίζεται η συντεχνιακή πολιτική στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό
  • Δεν μπορεί να ζει και να βασιλεύει ο νόμος του κ.Γαβρόγλου για τις δομές και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών

και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να διακηρύσσει μια κενή περιεχομένου εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές.
Καλούμε την Υπουργό, να «παγώσει» αυτή τη διαδικασία. Να ξεκινήσει άμεσα ένα ουσιαστικό διάλογο με τα πολιτικά κόμματα, τους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της εκπαίδευσης και να καταθέσει ολοκληρωμένη πρότασης για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας

Share.

Comments are closed.