Στέλιος Πέτσας: Τέλος η μετακινήσεις με sms και χαρτιά μετά τις 4 Μαΐου

0

Την παράταση των μέτρων που ισχύουν σήμερα για την προστασία κατά του κορονοϊού μέχρι τις 4 Μαΐου, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Σε ερώτηση σχετικά με την κατάργηση των sms για τη μετακίνηση των πολιτών, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργηθούν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία από τις 4 Μαΐου και μετά, σημειώνοντας ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό, σε διάγγελμά του, την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και σε όλη τη διάρκεια αυτής «επιδεικνύουμε υψηλό αίσθημα ατομικής υπευθυνότητας και συλλογικής ωριμότητας». Τόνισε επίσης, ότι «μένοντας στον ίδιο δρόμο σύντομα θα ξεκινήσουμε τη σταδιακή μετάβαση σε μια νέα εποχή, σε μια νέα κανονικότητα όπου πολλές συνήθειες και συμπεριφορές των ανθρώπων θα έχουν αλλάξει».
Συνέχισε λέγιοντας ότι σήμερα μπορούμε να μιλάμε για αυτή τη νέα κανονικότητα «επειδή τα αυστηρά, πρωτόγνωρα μέτρα που πήραμε νωρίς, δούλεψαν. Και δούλεψαν γιατί τα ακολουθήσαμε. Όλοι μαζί σε μια ξεχωριστή στιγμή ατομικής υπευθυνότητας και συλλογικής ωριμότητας». Σε ότι αφορά την επιτυχία των μέτρων είπε ότι «η επιτυχία των μέτρων που ελήφθησαν απεικονίζεται στα διαγράμματα των κρουσμάτων και -δυστυχώς- των θυμάτων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού».

Share.

Comments are closed.